BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak:

BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: Gelin hep beraber el ele verelim, demokratik bir Türkiye inşa edelim. Bu cumhuriyeti demokrasiyle buluşturalım. Kürt sorununu da çözelim


KONYA (A.A) - BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Gelin hep beraber el ele verelim, demokratik bir Türkiye inşa edelim. Bu Cumhuriyeti demokrasiyle buluşturalım. Kürt sorununu da çözelim dedi.
     Kışanak, partisinin Konyada bir dinlenme tesisinde düzenlenen 2. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiyenin, Kürdüyle Türküyle Lazıyla Arabıyla herkesin hayatını doğrudan etkileyen büyük bir sorunu olduğunu söyledi.
     Ülkede demokrasi olmadığını, insanların iradesine saygı gösterilmediğini savunan Kışanak, insanların yönetime katılmasının engellendiğini iddia etti.
     Orta Anadoluda yaşayan Kürtlerin, Kürt sorununu çarpıcı şekilde tüm Türkiyeye gösterdiğini savunan Kışanak, şunları kaydetti:
     Kürt sorunu bir halkın varlık sorunudur. Kürt sorunu bir halkın kimlik sorunudur, diline ve kültürüne saygı gösterilmemesi sorunudur. Kürtlerin yönetime katılma haklarını gasbeden bir demokrasi sorunudur. Ancak sizler Orta Anadoluda yaşayan Kürtler olarak şunu gösterdiniz ki: inkar da olsa asimilasyon politikaları da olsa baskı da zulüm de olsa bir halkı hiç kimse kimliğinden ve kültüründen koparamaz. Hoşgörünün, barışın, kapsayıcılığın, felsefesini, taşıyıcılığını yapan Mevlananın, büyük düşünürün, memleketinden tüm Türkiyeye sesleniyorum: Gelin hep beraber el ele verelim, demokratik bir Türkiye inşa edelim. Bu Cumhuriyeti demokrasiyle buluşturalım. Kürt sorununu da çözelim. Alevilerin inanç sorununu da çözelim, başörtülü kadınların sorununu da çözelim.
     Kışanak, çözümün iki tarafı olduğunu ve Kürtlerin çözüme hazır olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER