Maraş olaylarının yıl dönümü

Maraş olaylarının yıl dönümü -Alevi Dernekleri Federasyonu Gölbaşı Temsilcisi Koca: -Katliamın üzerinden 34 yıl geçmesine rağmen faillerin bulunmamış olması, benzeri olayların devamını getirmiştir


ADIYAMAN (A.A) - Alevi Dernekleri Federasyonu Gölbaşı Temsilcisi Cafer Koca, Maraş katliamının üzerinden 34 yıl geçmesine rağmen faillerin bulunmamış olmasının, benzeri olayların devamını getirdiğini savundu.
     Koca, üyelerle birlikte Maraş olaylarının yıl dönümü dolayısıyla Cem Vakfı Şubesi önünde yaptığı açıklamada, 19-26 Aralık 1978de Kahramanmaraşta, 105 insanın katledildiğini, yüzlerce ev ve iş yerinin tahrip ve talan edildiğini ifade etti. Katliamın üzerinden 34 yıl geçmesine rağmen faillerin bulunmadığını anımsatan Koca, Katliamın üzerinden 34 yıl geçmesine rağmen faillerin bulunmamış olması, benzeri olayların devamını getirmiştir. Dersim, Çorum, Malatya, Sivas ve en son olarak da Şırnak Uludere olayında da görüldüğü gibi dedi.
     Koca, katliamların aydınlatılması, sorumluların cezalandırılması için adalet mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti.
     Açıklamaya, Gölbaşı ESki Belediye Başkanı Sait Özer, Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Harun Uçar, Atatürkçü Düşünce Derneği yöneticileri, CHP İlçe Teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.
     Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Maraş olaylarının yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER