BDP Genel Başkanı Demirtaş:

BDP Genel Başkanı Demirtaş: Biz savaş tezkeresine hayır diyoruz, parlamentoda da oyumuz, hayırdır -Bizler müzakereyi, diyaloğu canı gönülden desteklerken, hükümetten de buna dair somut gelişmeler görmek istiyoruz


DİYARBAKIR (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Biz savaş tezkeresine hayır diyoruz, parlamentoda da oyumuz, hayırdır dedi.
     Beraberinde BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile Diyarbakır D Tipi Cezaevinde açlık grevini sürdüren siyasetçileri ziyaret eden Demirtaş, cezaevi çıkısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Demirtaş, 22 gündür cezaevlerinde kesintisiz bir açlık grevi süreci başlatıldığını, bu kapsamda Diyarbakır D Tipi Cezaevinde de 15 mahkumun 22 gündür kesintisiz açlık grevi yaptığını, Türkiye genelindeki cezaevlerinde ise yaklaşık 150 kişinin açlık grevinde olduğunu söyledi.
     Müzakerelerin yeniden başlamasını isteyen Demirtaş, şöyle dedi:
     Hükümet bir kez daha Oslo, İmralı müzakerelerinden söz ediyor ve bu konuda ciddi ise oyalama, toplumu kandırma niyetinde değilse meseleyi daha ciddi tartışmalı, daha kararlı yaklaşmalıdır. Bizler müzakereyi, diyaloğu canı gönülden desteklerken, hükümetten de buna dair somut gelişmeler görmek istiyoruz.
    
     -Suriye tezkeresi-
    
     Bir gazetecinin, sınır ötesi tezkere öncesi Suriye tarafından Akçakaleye top atılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz- yönündeki sorusu üzerine Demirtaş, Akçakalede yaşanan olayın trajik bir olay olduğunu, orada yaşamını yitiren tüm vatandaşlara Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilediğini söyledi.
     Demirtaş, Akçakalede yaşanan olayın kabul edilemez bir olay olduğunu ifade ederek, Top Suriyeden gelmiş gelmemiş, o insanların ölümü şu veya bu nedenle olmuş bu kesinlikle kınanması gereken, kabul edilemez bir olay. dedi.
     Sınır ötesi tezkereye karşı olduklarını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:
     Biz savaş tezkeresine hayır diyoruz, parlamentoda da oyumuz, hayırdır. Bu savaşa geçit vermeyeceğiz. Bu asla Türkiyeye kazandıracak bir politika değil, kabul edilemez.
    
     Muhabir: Sema Kaplan- Aziz Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber BDP Genel Başkanı Demirtaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER