Beko Basketbol Ligi play

Beko Basketbol Ligi play-off -Fenerbahçe Ülker: 74 - Beşiktaş Milangaz: 77 -Çeyrek final serisinde durumu 2-0 yapan Beşiktaş Milangaz, yarı finale yükseldi Salon: Fenerbahçe Ülker Arena Hakemler: Rüştü Nuran xx, Ersan Ergül


İSTANBUL (A.A) - Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Ülkeri deplasmanda 77-74 yenen Beşiktaş Milangaz, seride durumu 2-0 yaparak yarı finale çıktı.
     Ligde son 5 yılın finalinde yer alan ve 4 şampiyonluk kazanan Fenerbahçe Ülker, bu sezonu ise çeyrek finalde elenerek kapattı.
     Karşılaşmaya Serhat Çetin, Mensah Bonsu ve Hawkinsin basketleriyle etkili başlayan Beşiktaş Milangaz, 3. dakikada 7-2 üstünlük yakalarken, Ukic ve Ömer Onanın skor üretmeye başlamasıyla Fenerbahçe Ülker 4. dakikada 8-7 öne geçmeyi başardı. Serhatın 3 sayılık basketleriyle 7. dakikada 7 sayılık (20-13) fark yakalayan siyah-beyazlılar, daha sonra top kayıpları yapınca, bunu iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker farkı eritti ve ilk periyotu konuk ekip 21-20 önde geçti.
     İkinci çeyreğin önemli bölümü karşılıklı basketlerle geçerken, özellikle son dakikalarda Fenerbahçe Ülker, Ukic ve Ömer Onanın kazandırdığı basketlerle maçın kontrolünü elinde tuttu. Ercegin sayılarına karşın sarı-lacivertliler, devre sonunda 7 sayılık farka ulaştı (43-36).
     Devre sonunda Fenerbahçe Ülkerde 14 sayıyla Roko Ukic ve 11 sayıyla Ömer Onan, Beşiktaş Milangazda ise 10 sayıyla Serhat Çetin en skorer isimler olarak dikkati çekti.
     İkinci yarıya başlarken savunmasını sertleştiren Beşiktaş Milangaz, Fenerbahçe Ülkerin rahat sayı bulmasını zorlaştırırken, aradaki farkı da eritmeye başladı. Özellikle üçüncü periyotun son 2 dakikasında etkisini giderek artıran siyah-beyazlılar, takımın skor yükünü çeken Hawkinsin basketleriyle öne geçerek, son periyota 54-52 galip durumda girdi.
     Son periyota Bogdanovicin üç sayılık basketleriyle başlayan Fenerbahçe Ülker, 32. dakikada skoru eşitlerken (58-58), Ömer Onan ile Kaya Pekerin sayılarıyla 33. dakikada 62-58 öne geçti. Hemen ardından Beşiktaş Milangaz, Serhat Çetin, Arroyo ve Hawkinsle 8-0lık bir seri yapıp 66-62 üstünlük sağladı. Bogdanovicin dış atışlardan bulduğu basketlerle siyah-beyazlılara karşılık veren ev sahibi ekip, rakibinin hızını kesmeye çalıştı. Karşılaşmanın son 8,5 saniyesine 77-74 önde giren Beşiktaş Milangaz, Fenerbahçe Ülkerin son hücumu kullanamamasıyla maçtan aynı skorla galip ayrıldı.
     Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinde güçlü rakibi Fenerbahçe Ülkeri 2-0la geçen Beşiktaş Milangaz, yarı finalde Galatasaray Medical Park ile eşleşti.
     (MFD-TAŞ-TUR)
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi play Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER