Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -Türk Telekom: 70 - Galatasaray Medical Park: 76 Salon: Ankara Hakemler: Fatih Söylemezoğlu, Turgut Işık, Osman Sinan İşgüder Türk Telekom: Brown 11, Alper 11, Pasalic 8, Polat 8, Ceyhun 5, Barış 9, Zupan 18,


ANKARA (A.A) - Beko Basketbol Liginde haftanın açılış maçında Galatasaray Medical Park, deplasmanda Türk Telekomu 76-70 yendi.
     Türk Telekom karşılaşmaya Alperin 3 sayılık basketiyle başladı. Konuk ekip Ndong ile boyalı alanı iyi kullandı ve periyodun son 4 dakikasına 10-5 Galatasaray Medical Parkın üstünlüğüyle girildi. Engin, Hawkins ve Gordonun da skora katkıları sonucunda ilk periyot, 20-10 konuk ekibin üstünlüğüyle bitti.
     Dış atışlardan farkı kapatmaya çalışan ev sahibi ekibin pota altını zorlayarak sayılar bulan Galatasaray Medical Park, 2. periyodun ilk 4 dakikasını 26-18 üstün tamamladı. Pasalic ve Barış ile 3 sayılık basketler üreten ev sahibi ekip farkı 27-29luk skorla 2 sayıya kadar düşürse de Galatasaray Medical Park, devreyi 39-31 önde tamamladı.
     2. yarıya Türk Telekom Polatın basketiyle başladı ve devrenin ilk 2 dakikasında farkı 2 sayıya (37-39) kadar indirdi. Ankara temsilcisinin boş hücumları sonucunda yakaladığı şansları sayıyla sonuçlandırmayı başaran konuk ekip son periyoda 56-47 önde girdi.
     Türk Telekom, son periyotta oyunu bırakmayarak bitime 4 dakika kala Polat ve Barışın 3 sayılık basketleri sonucu farkı 8e indirdi: 57-65. Karşılıklı basketler sonucunda misafir takımın boş hücumlarını iyi değerlendiren Türk Telekom, son 40 saniyede farkı 2ye sayıya indirdi, ancak sarı-kırmızılı ekip 21 saniye kala bu baskete Cenk ile cevap verdi: 70-74.
     Maçın başında Alperin 3 sayılık basketi sonucu skorda üstünlüğü kısa süre rakibine veren Galatasaray Medical Park, öne geçtikten sonra bir daha geriye düşmediği karşılaşmayı 76-70 kazandı.
     Karşılaşmada Ankara temsilcisinden Zupan ve Galatasaray Medical Parktan Ndong 18er sayıyla takımları adına skora katkı yapan isimler oldu.
    
     Muhabir: Musa Samur
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER