Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -Tofaş Spor Kulübü: (Tofaş-Banvit maçı) FIBA basketbol oyun kuralları gayet açıktır. TBF Yönetim Kurulu tarafından da anılan kurallar çerçevesinde en doğru kararın verileceği hususunda şüphemiz bulunmamaktadır


BURSA (A.A) - Tofaş Spor Kulübü, 22 Martta karşılaştıkları Banvit Basketbol Kulübünün, maçla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) nezdinde yaptığı itiraza ilişkin, FIBA basketbol oyun kurallarının açık olduğunu, bu çerçevede en doğru kararın verileceği konusunda şüphe bulunmadığını bildirdi.
     Tofaş Spor Kulübünden yapılan açıklamada, Tofaş Spor Kulübü ile Banvit Basketbol Kulübünün, 22 Martta Bursada karşılaştığı hatırlatılarak, Tofaşın, şampiyonluğun güçlü adaylarından olan değerli bir takımı 15 sayı geriden gelerek, 80-73lük skor ile yenme başarısını gösterdiği vurgulandı.
     Maçın ardından Banvit Basketbol Kulübü tarafından TBF nezdinde yapılan itirazın kamuoyunun malumu olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     FIBA basketbol oyun kuralları gayet açıktır. TBF Yönetim Kurulu tarafından da anılan kurallar çerçevesinde en doğru kararın verileceği hususunda şüphemiz bulunmamaktadır. Dolayısıyla TBF tarafından henüz karara bağlanmamış ve görüşme aşamasında olan bir konu hakkında, menfi ya da müspet beyanda bulunmanın gerek ilgili mevzuat gerekse spor etiği açısından doğru olmadığı kanaatindeyiz.
     Banvit, 80-73 biten maçta hakem ve gözlemcinin müsabakanın skoruna etki eden hataları olduğunu iddia ederek, TBFye itirazda bulunmuştu.
    
     Muhabir: Ömer Ercan / Vedat Yücebaş / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER