Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -Banvit: 91 - Fenerbahçe Ülker: 88 Salon: Kara Ali Acar Hakemler: Murat Biricik, Fatih Arslanoğlu, Alper Altuğ Köselerli Banvit: Davis 10, Mejia 23, Dusan Cantekin 2, Simmons 11, Lucas 11, Serkan 9, İzzet Tür


BALIKESİR (A.A) - Beko Basketbol Liginde Banvit, normal süresi 76-76 biten maçta, Fenerbahçe Ülkeri uzatmada 91-88 yendi.
     Ev sahibi Banvit, maça Davisin üçlüğü ile başladı. Lucasın pota altındaki başarısıyla Banvit, 2. dakikayı 6-0 önde geçti. Fenerbahçe Ülker, Andersen ile skor bulurken, ev sahibi ekip sert savunma ve hızlı hücumlarla sayı üretmeye başladı. Oğuz, Andersen ve Davisin karşılıklı sayılarıyla ilk beş dakika 8-7 Bandırma ekibinin üstünlüğüyle geçildi. Fenerbahçe Ülkerde Oğuz, Sato, Banvitte ise Mejia, Dusan sayılarıyla öne çıkan oyuncular oldu.
     Çekişmeli geçen ilk periyodu Banvit, üç sayı farkla 18-15 önde tamamladı.
     İkinci periyoda, Preldzic ve Oğuz ikilisinin sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Ülker, 12. dakikayı 19-18 önde geçti. Fenerbahçe Ülker, Batiste ve Kaya Peker ile Banvitin boş toplarını cezalandırırken, ev sahibi takım, Mejiaın serbest atışlarıyla sayı buldu ve 15. dakika konuk ekibin 28-25 üstünlüğüyle geride kaldı. İki takımın da sert savunması, sayı bulmayı zorlaştırırken Fenerbahçe Ülker, Stimac ve Kaya Pekerin karşılıklı basketleriyle devrenin son üç dakikasına 30-27 önde girdi. Davis, Simmons ve Bajramovic ile son iki dakikaya girilirken 6-0lık bir seri yakalayan Banvit karşısında Barış, Bogdanovic ve İlkanla sayı bulan sarı lacivertli ekip, soyunma odasına 6 sayılık farkla 40-34 önde gitti.
     Üçüncü periyoda iyi savunma yaparak başlayan Fenerbahçe Ülker, Junior, Oğuz ve Sato ile sayılar kazandı. 7-0lık bir seri yakalayan konuk ekip, 22. dakikayı 47-34 önde geçti. Simmons ve Lucas ile pota altını iyi kullanan Banvit, 24. dakikada 9-0lık seri ile farkı 4 sayıya indirdi: 43-47. Bu dakikalarda maçın kontrolünü eline alan Banvit, Stimac ve Serkan ile sayılar buldu. Fenerbahçe Ülker, Banvite Kaya Peker ile cevap verince 27. dakika 51-48 konuk takımın üstünlüğüyle geçildi. 27. dakikada sarı lacivertli ekipte Batiste, sakatlandı ve oyun dışı kaldı. Son dakikalarda, Erkan, Serkan ve Simmonsa, İlkan, Junior ve Kaya ile karşılık veren Fenerbahçe Ülker, bu periyottan 62-57 galip ayrıldı.
     Son periyodun ilk dakikalarında, Fenerbahçe Ülker, İlkan, Bogdanovic, Banvit ise İzzet, Bajramovic ve Mejia ile pota altını iyi kullanınca, 33. dakika konuk takımın 69-65 üstünlüğüyle geçildi. Davis ve İzzet ikilisiyle maçın son dört dakikasında sayı farkını eriten Banvit (69-71), Mejianın basketiyle 36. dakikada 71-71lik eşitlik yakaladı. Son saniyelerdeki müthiş mücadelede takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamayınca maçın normal süresi 76-76 eşitlikle sona erdi.
     Banvitin önde götürdüğü uzatma dakikalarının altı saniyesinde yine 88-88lik eşitlik yakalandı. Ev sahibi ekip, Serkanın üçlüğüyle mücadeleyi 91-88 kazanmasını bildi.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen - Zafer Akpınar / Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER