Belarus, Türkiyeden meyve ihraç etmek istiyor

Belarus, Türkiyeden meyve ihraç etmek istiyor -Belarus Gıda Bakanı Zabelo: -Bebek mamalarına katkı olması için Türkiyeden meyve ihraç etmek istiyoruz


ANTALYA (A.A) - Belarus Gıda Bakanı Aleksandr Zabelo, bebek mamalarına katkı olması için Türkiyeden meyve ihraç etmek istediklerini söyledi.
     Gıda ve içecek sektöründeki yerli ve yabancı toplam 350 civarındaki firmanın katıldığı Anfaş Bevex 2. İçecek ve Foodproduct 20. Uluslararası Gıda İhtisas Fuarına katılmak üzere Antalyada bulunan Belarus Gıda Bakanı Aleksandr Zabelo, Belarusun Ankara Büyükelçisi Valery Kolesnik ve beraberindeki heyetle Antalya Valisi Ahmet Altıparmakı makamında ziyaret etti.
     Türkiye ile Belarus arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten Zabelo, ülkesinde gıda sektörünün oldukça geliştiğini, vatandaşların bu sektörü önemsendiğini, bu nedenle kendilerinin de fuara katıldıklarını anlattı.
     Belarusta Türkiyenin ticari, ekonomik faaliyetlerinin devlet büyükleri tarafından sürekli örnek gösterildiğini kaydeden Zabelo, fuara katılmalarının çok faydalı olduğunu vurguladı.
     Türkiyeye Belarustan şeker ithal edebileceklerini düşündüğünü ifade eden Zabelo, Çünkü ülkemizde şeker üretimi çok fazla. Tahıl ambarlarımız, unlu mamullerimiz de mevcut. Onları da Türkiyede tanıtmak, göstermek istiyoruz. Ayrıca bebek mamalarına katkı olması için Türkiyeden meyve ihraç etmek istiyoruz dedi.
     Vali Altıparmak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Zabelonun daha önce tatil amaçlı Antalyaya geldiğini, ancak bu ziyaretin ticari amaçlı bir iş gezisi olduğunu belirtti.
     Ziyarette turizmi, tarımı, ekonomik ilişkileri değerlendirdiklerini bildiren Altıparmak, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyiye gitmesi konusunda ellerinden geldiğince yardımcı olacaklarını söyledi.
     Altıparmak, hem gelenlerin memnuniyeti hem de ilişkilerin daha sıcak bir hale gelmesi için çalışacaklarını belirtti.
     Valilik Şeref Defterine duygu ve düşüncelerini yazan Bakan Zabeloya Vali Altıparmak porselen tabak hediye etti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Belarus, Türkiyeden meyve ihraç etmek istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER