Belçika Başbakan Yardımcısı Reynders Kiliste:

Belçika Başbakan Yardımcısı Reynders Kiliste: -Türkiye tarafından Suriyeliler için sağlanan bu imkan ve hizmetleri etkili buldum


KİLİS (A.A) - Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Türkiye tarafından Suriyeliler için sağlanan bu imkan ve hizmetleri etkili buldum dedi.
     Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve Koordinatör Vali Veysel Dalmazla Kilisteki konteyner kentte incelemelerde bulunan Reynders, gezi sonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Türkiyenin Suriyeli sığınmacılara yönelik hizmetlerinden etkilendiğini belirten Reynders, 5 bin, 10 bin kişi değil 100 bini aşan bir topluluktan bahsediyoruz. Bu hizmetler gerçekten çok etkileyici. Suriyeli çocuklara sağlanan eğitimin kalitesi ve düzeyinden de çok etkilendim. Bunları görmek beni etkiledi. Türkiye tarafından Suriyelere sağlanan bu imkan ve hizmetleri etkili buldum diye konuştu.
     Bir gazetecinin, Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdalın öldüğü ya da kaybolduğu söyleniyor. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz- yönündeki sorusu üzerine Reynders, konuyla ilgili bilgisinin olmadığını ifade ederek, Ancak konuyu araştıracağım, ilgililere soracağım diye konuştu.
    
     -Esseleme Sınır Kapısına geçtiler-
    
     Konteyner kentte incelemelerini tamamlayan Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Reynders ve beraberindekiler, daha sonra Öncüpınar Sınır Kapısından geçerek, Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) kontrolündeki Suriyenin Esseleme Sınır Kapısına gitti. Reynders, burada ÖSO mensuplarıyla bir süre görüştü.
     Sınırda fotoğraf da çektiren Reynders, burada bir gazetecinin, Amerika Suriyeye müdahaleye hazırlanıyor, bununla ilgili görüşleriniz nedir- sorusu üzerine, Suriye tarafında bir serbest bölgenin kurulması konusunda izlenimim oldu. NATO bünyesinde tam bir dayanışma var. Suriye tarafından Türkiyeye herhangi bir saldırı olması durumunda NATO bünyesinde tepkide bulunacağımız tabidir diye konuştu.
     Reynders, programlarının ardından Kilisten ayrıldı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz - Ahmet Ekinci / Sevil Çelik
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Belçika Başbakan Yardımcısı Reynders Kiliste: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER