Belediye Başkanı Akın:

Belediye Başkanı Akın: -6 günlük Japonya çalışma programının bölgemiz için olumlu sonuçlarının olacağına inanıyorum


BARTIN (A.A) - Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Japonya çalışma programının bölge için olumlu sonuçlarının olacağına inandığını bildirdi.
     Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada 6-12 Mart tarihleri arasında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) çalışma ziyareti programı kapsamında, Japonyada çeşitli temaslarda bulunduklarını belirtti.
     Japonyada bulundukları süre içerisinde ekolojik kent projesini incelediklerini, Eco Townda geri dönüşüm çalışmalarını yerinde gördüklerini ifade eden Akın, şöyle konuştu:
     Japonyada tamamen çevreye duyarlı enerji kullanılıyor ve her şey geri dönüşümle ekonomiye kazandırılıyor. Heyet olarak Nissan Genel Müdürü Atsushi Saitouyu ziyaret ederek Filyos Vadisinde yatırım yapmak üzere bölgemize davet ettik ve kendileri de önümüzdeki aylarda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansını ziyaret edeceklerini söylediler. Yine Japonyada Türk Kültür ve Ekonomi Günü etkinliklerine de katıldık. Özellikle Bartın Tel Kırmasının Japonyada tanıtılmasının el sanatlarının geliştirilmesi açısından çok faydalı oldu. 6 günlük Japonya çalışma programının bölgemiz için olumlu sonuçlarının olacağına inanıyorum.
     Akın, ziyarete Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylanın da yer aldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Akın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER