Belediye Başkanı Günaydın, pomza merkezini tanıttı

Belediye Başkanı Günaydın, pomza merkezini tanıttı -Günaydın: Isparta, dünyanın pomza merkezi olacak


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta, dünyanın pomza merkezi olacak dedi.
     Günaydın, pomzadan yapılan bimsblok ürünlerinin üretildiği fabrika ile inşası süren doğal yalıtım izolasyon ve dolgu malzemeleri üreten iki fabrikanın tanımı için düzenlendiği basın toplantısında yaptığı konuşmada, mevcut bimsblok fabrikasında 27 bin günlük üretimle işe başladıklarını, ancak bununla yetinmediklerini söyledi.
     Bimsblok fabrikasının kendilerine 1 milyon 140 bin liraya mal olduğunu belirten Günaydın, Bu fabrikamızda üç vardiyalı çalışma sistemine 15 gün sonra geçiyoruz. Böylece Türkiyede günlük en çok üretim yapan fabrika haline geliyoruz. Bu fabrika bir günde 90 bin bimsblok üretecek dedi.
     Dünyada sayılı tesis olarak gösterilecek iki fabrika daha kuracaklarını belirten Günaydın, şöyle konuştu:
     Bunlardan biri doğal yalıtım ve izolasyon fabrikası. Şu anda binalarda kullanılan izolasyon malzemesi yanıcı bir madde. Yanması sonucu zehirlemeler olabiliyor. Pomzadan üretilecek izolasyon malzemesi bu yangınların önüne geçebilir. Bu tesiste 25 çeşit malzeme üretilecek. Fabrikanın hemen yanında laboratuvarı olacak. Malzemeler bu laboratuvarda kontrole tabi tutulacak. İlk olarak iç pazara sunmayı düşünüyoruz. Dış pazara daha sonra açılacağız. Bu fabrika 4 ayda kendisini amorti edecek. İzolasyon fabrikası, bimsblok fabrikasına göre 8 kat daha fazla kazanıyor.
     Mikronize dolgu fabrikası da kurulacağına dikkati çeken Günaydın, şunları kaydetti:
     Bu fabrikada malzemelerin yüzde 70i pomzadan üretiliyor ve dünyaya dolgu maddesi olarak satılıyor. Isparta pomzası daha sert. En kaliteli üretim Isparta pomzasıyla olacak. Bu iki fabrikada yüzde 100 yerli malı olacak. Her iki fabrikada saatte 15 ton üretim yapacak. Dünyada en çok bu alanda üretim yapan fabrika 5 ton. Pomza panosu üreten bir fabrika kurumak için 20 dönümlük yer aldık. 30 dönümlük bir başka yere de yine bimsblok üreten fabrika kurmak istiyoruz. Isparta, dünyanın pomza merkezi alacak. Burası Pomza Organize Sanayi Bölgesi olacak. Bizim pomzamız kaliteli. Biz de kaliteli üretim yapacağız. Bu iki fabrika bana heyecan veriyor.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Günaydın, pomza merkezini tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER