Belediye Başkanı Tahmazoğlundan TÜMSİADa ziyaret

Belediye Başkanı Tahmazoğlundan TÜMSİADa ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şubesini ziyaret etti.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tahmazoğlu, TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici ve yönetim kurulu üyelerine ilçe genelinde yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Tahmazoğlu, ilçede gerçekleşen nüfus artışına karşın çarpık yapılaşmanın giderilmesi için 550 bin kişilik modern yaşam alanları açtıklarını bildirdi.
     2012 yılında müteahhitlere 15 bin 338 konut yapım ruhsatı verdiklerini belirten Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Dört yıllık görev süremizde yaklaşık 35 bin konut yapımı için ruhsat verdik. Ayrıca belediyemizce Çamlıcada 379 konut, Yeşilvadide 702 konut ve Mavikentte 2 bin 340 konut inşaatlarımız hızla yükseliyor. Dört bölgede Türkiyeye örnek olan bir kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. Bu kapsamda bin 970 evin kamulaştırmasını yaptık, bin 731 evin yıkımını gerçekleştirdik. 198 milyon TLlik kamulaştırma yaptık. Şahinbey Sanayi Sitesinde iş yerlerinin yüzde 40lık bölümün temel kazı işlemi tamamlandı. Sokak sağlıklaştırma çalışmamızda yer döşeme çalışmalarına başladık.
     Tahmazoğlu, 344 park yaparak halkın hizmetine sunduklarını, parklara ve okul bahçelerine 69 adet halı saha ve basketbol sahası yaptıklarını aktardı. 7 milyon metre kare alanda yapılacak Yeşilvadi projesi kapsamında 1 milyon 700 bin metrekare alana Türkiyenin en büyük parkının yapımına başladıklarını kaydeden Tahmazoğlu, 11 olan sosyal tesis sayımızı 50ye çıkardık. 12 sosyal tesisimizin inşaatı devam ediyor. 62 bin 861 kursiyerimiz tesislerimizde eğitim aldı. Şu anda 30 branşta 26 bin 700 kursiyerimiz eğitim alıyor. 11 bin 350 öğrencimiz ücretsiz olarak SBS, LYS ve YGS eğitimi alıyor dedi.
     TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Çekici ise Türkiyeye örnek ve model olan başarılı çalışmalarından dolayı Tahmazoğlunu tebrik etti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Tahmazoğlundan TÜMSİADa ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER