Belediye Nevzat Palta, temizlik işçileri ile

Belediye Nevzat Palta, temizlik işçileri ile toplantı yaptı


AKSARAY (A.A) - Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, temizlik işlerinde çalışan işçilerle toplantı yaptı.
     Aksaray Belediyesi Garaj Amirliğinde düzenlenen toplantıda, işçilerle görüşen Palta, Belediyede hizmet alımı yöntemiyle yaklaşık 500 kişinin temizlik ve diğer işlerde çalıştığını söyledi.
     Temizlik işlerinden memnun olduğunu ifade eden Palta, Sizlerden memnunuz. Çok büyük paralar almıyorsunuz ama Aksarayın geneline baktığınız zaman Aksaray şartlarında hiç olmazsa evinize ekmek götürüyorsunuz dedi.
     Asgari ücretle çalışan işçilere biraz daha destek olmak amacıyla hizmet alım ihalesine bir madde koyarak, personele yüzde 10 fazla ücret verilmesini sağladıklarını belirten Palta, Hizmet alımı yapılan her yerde çalışanlar asgari ücret alır. Birçok kurumda bu böyledir. Ancak biz fiili olarak dışarıdan çalışan işçilere ekstra verdirdik. Bunu çoğu kurumda göremezsiniz. Bunu niye yaptık- En azından dışarıda soğukta çalışıyorlar ekstra bir katkımız olsun dedik. İstanbulda Ankarada böyle bir şey yoktur dedi.
     Temizlik şirketinde çalışan işçilerin bir kısmının 60 lira yemek parası yardımı aldığını, bundan sonra temizlik ve sulama işinde çalışan yaklaşık 300 işçinin de 100 lira yemek parası yardımı alacağını ifade eden Palta, Benim sizden tek istirhamım, çalışma enerjinizi ve sinerjinizi devam ettireceksiniz dedi.
     Trankwalder-Ebru Temizlik A.Ş Genel Müdürü Mustafa Kurumlu ise Nevzat Paltaya teşekkür ederek, Aksaray Belediyesinin temizlik, park bahçe ve diğer hizmet alımı işini yaptıklarını, bu işleri 45 araç ve 376 personeller gerçekleştirdiklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Belediye Nevzat Palta, temizlik işçileri ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER