Belediyenin dağıttığı bayraklarda isim iddiası

Belediyenin dağıttığı bayraklarda isim iddiası -CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Yurtseven: Öğrencilere dağıtılan bayraklara iliştirilen etiketlerde AKPli Denizli Belediye Başkanı Osman Zolanın ismi yer almaktadır (Fotoğrafl


DENİZLİ (A.A) - CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Denizli Belediyesinin Cumhuriyet Bayramı öncesi okullarda dağıttığı bayrakların kenarındaki etikette Osman Zolanın isminin yazılmasına tepki gösterdi.
     Yurtseven, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Denizli Belediyesinin Denizlililere 30 bin bayrak dağıtmasının Cumhuriyet adına anlamlı ve güzel bir kampanya olduğunu, CHP olarak bu kampanyayı desteklediklerini ve olumlu karşıladıklarını belirtti.
     Dağıtılan Türk bayraklarının kenarındaki etiketlerin bir tarafında Denizli Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Armağanıdır, diğer tarafında da Osman Zolan-Belediye Başkanı yazılmasına tepki gösteren Yurtseven, şöyle devam etti:
     Bayrak dağıtımının altında farklı siyasi amaçlar yatmaktadır. Çünkü öğrencilere dağıtılan bayraklara iliştirilen etiketlerde AKPli Denizli Belediye Başkanı Osman Zolanın ismi yer almaktadır. Denizli Belediyesinin adını kullanan başkan ne yazık ki kendi adını da yazdırma gereğini duymuştur. Bu durum Bayrak Kanununa aykırıdır. Bayrak üzerinden siyasi çıkar sağlamaya çalışanların sergiledikleri bu eylem, bayrağa karşı en büyük ihanettir. Türk bayrağına saygısızlıktır. Türk Bayrağı ulusumuzun ortak bir değeridir. Böyle değerlerin korunması ve her türlü çıkardan uzak tutulması gerekirken, bu konuda topluma örnek olması gerekenlerin Türk Bayrağı ile birlikte kendi siyasi reklamını yapmaya kalkışmalarını çirkin buluyoruz. Bu durumu kınıyor ve protesto ediyoruz. Diyoruz ki, Türk bayrağını siyasete alet etmeyin.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Belediyenin dağıttığı bayraklarda isim iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER