Benlerdeki değişim, cilt kanserinin habercisi olabilir

Benlerdeki değişim, cilt kanserinin habercisi olabilir


ANTALYA (A.A) - Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümünden Uz. Dr. Lütfiye Çoban, benlerdeki değişimin cilt kanserini işaret edebileceğini belirtti.
     Uz. Dr. Lütfiye Çoban, yaptığı yazılı açıklamada, benlerin büyüklüğünde, şekil ya da renginde görülen herhangi bir değişikliğin iyi takip edilmesi gerektiğini, çünkü değişimlerin deriye renk veren hücrelerin kanseri olan melanomun belirtisi olabileceğini vurguladı.
     Ben oluşumunun hayatın ilk 30 yılında gerçekleştiğini, bu nedenle 35 yaşından sonra çıkan yeni benlerin önemsenmesi gerektiğini ifade eden Çoban, şunları kaydetti:
     Böylesine önemli bir hastalığın erken tanı ile tam tedavisi mümkündür. Melanom hastalarının yarıdan daha az kısmında, hastalık eski bir ben üzerinden gelişir. Eski benlerde görülen asimetri, benlerin kenarlarında düzensizlik, renk değişikliği, ben çapının 6 milimetreden büyük olması, kaşınma, kanama, ağrıma, üzerinde yara açılması gibi değişikliklerin görülmesi durumunda dermatoloji uzmanına başvurulmalıdır.
     Vücudun bölgelere ayrılarak incelenmesi gerektiğini dile getiren Çoban, ağız içi, kulak içi ve arkası, koltuk altı, parmak araları, sırt ve bacakların arka kısmı, saç dipleri gibi bölgelere de dikkat edilmesi uyarısında bulundu.
    
     Muhabir: Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Benlerdeki değişim, cilt kanserinin habercisi olabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER