Berdan ve Hasanlar HES özelleştirme

Berdan ve Hasanlar HES özelleştirme programına alındı


ANKARA (A.A) - Elektrik Üretim Anonim Şirketine (EÜAŞ) ait Berdan ve Hasanlar hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsam ve programına alındı.
     Özelleştirme İdaresi Başkanlığının bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan kararına göre, Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), EÜAŞye ait Berdan ve Hasanlar hidroelektrik santrallerinin özelleştirme kapsam ve programına alınmasına ve söz konusu santrallerin işletme haklarının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine karar verdi.
     ÖYKnın bir başka kararına göre, İzmir Kruvaziyer Liman Alanına yönelik, kruvaziyer liman alanı, liman hizmet alanı, resmi kurum alanı, otopark alanı, yol, park alanı kararları getirilmesine yönelik ÖİB tarafından hazırlanan değişikliğe ilişkin yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda uygun görülen düzenlemeler yapılan ve 5 paftadan oluşan nazım imar planı değişikliği onaylandı.
    
     -Gayrimenkul AŞ taşınmazları-
    
     ÖYK, Gayrimenkul AŞnin İstanbulun Beykoz İlçesi, Paşabahçe Mahallesinde bulunan taşınmazları ile iskele-rıhtım ve dolgu alanının 355 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketine satılmasına ve devredilmesine karar verildi.
     Şirketin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde taşınmaz 354 milyon 700 bin lira bedelle ikinci teklifi veren Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine, bu şirketle de sözleşme imzalanmaması halinde 330 milyon 700 bin lira bedelle üçüncü teklifi veren Asitane Gayrimenkul Geliştirme ve Turizm Anonim Şirketine satılmasına karar verildi. Üçüncü teklif sahibi ile de sözleşme imzalanmaması halinde ihale iptal edilecek.
     (LEY-NİF)
<< Önceki Haber Berdan ve Hasanlar HES özelleştirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER