Bereketli Köyü Camisinin temeli atıldı

Bereketli Köyü Camisinin temeli atıldı -Bandırma Kaymakamı Ali Mantı: -Camiler, minareler, bizim ülkemizin tapularıdır


BALIKESİR (A.A) - Bandırmaya bağlı Bereketli köyüne yaptırılacak caminin temeli, düzenlenen törenle atıldı.
     Müteahhit Ömer Güney, yaptığı açıklamada, 1 milyon liraya mal olması beklenen caminin 500 metrekarelik alanda, 16 kubbeli ve üç kattan oluşacağını söyledi.
     Bin kişilik olacak caminin alt katında Kuran kursu, gasilhane, morg, yemekhane ile kadın - erkek tuvaletlerinin bulunacağını belirten Güney, çifte minareli Bereketli Camisinin 800 metrekarelik bir alanı kaplayacağını kaydetti.
     Bereketli Köyü Muhtarı Süleyman Sigo ise Osmanlı kültürünü taşıyacak caminin Edirne-Sarayiçindeki caminin bir benzeri olacağına söyledi.
     Sigo, Bu cami yapılacak olan bant sistemi ile engellilerin rahat bir şekilde ibadete gelebilecekleri bir cami olacaktır. Hayırsever vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz dedi.
     Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, dua okunması ve kurban kesiminin ardından butona basarak, caminin temelini attı.
     Emeği geçenlere ve temel atma törenine katılanlara teşekkür eden Mantı, Camiler, minareler bizim ülkemizin tapularıdır. Bu tapulara sahip çıkmalıyız. Camimizin hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     Törene, Sarıköy Belediye Başkanı Ali Yeşildağ, AK Parti İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Okbay, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir : Ahmet Pesen / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bereketli Köyü Camisinin temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER