Beslediği yaban ördekleri iş yerine ilgiyi

Beslediği yaban ördekleri iş yerine ilgiyi artırdı -Ardahanda Kura Nehri kıyısındaki bir işletme sahibi tarafından bayat ekmeklerle beslenen yüzlerce yaban ördeği, bölgeye doğaseverlerin ilgisinin artmasını sağladı -Orman ve Su İşleri


ARDAHAN (A.A) - Günay Nuh - Ardahanda Kura Nehri kıyısındaki bir işletme sahibi tarafından bayat ekmeklerle beslenen yüzlerce yaban ördeği, bölgeye doğaseverlerin ilgisinin artmasını sağladı.
     Kura Nehri kenarında restoran işleten Gürbüz Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce Kura Nehri kıyısında restoran açtığını, bu vesileyle doğal hayatla tanışma imkanı bulduğunu belirtti.
     Restorana yaklaşık 100 metre uzaklıktaki bir mesafede kaynak suyu olduğunu, bu suya gelen 4 yaban ördeği için günlük atık ekmekleri bırakmaya başladıklarını ifade eden Akyüz, bugün bölgeye gelen yaban ördeği sayısının yüzleri aştığını söyledi.
     Kışın ördeklerin yaşamı için insanların desteğine ihtiyaçları bulunduğunu anlatan Akyüz, kendilerinin de günlük atık ekmekleri doğaya bırakarak yaban hayatına katkıda bulunduklarını belirterek, şöyle devam etti:
     Yaklaşık 1 ay önce sadece 4 ördek için başlattığımız bu destekle şu an 100ü aşkın yaban ördeği yararlanıyor. Günlük bıraktığımız bayat ekmeği gelip yemeleri bizi mutlu ediyor. Çünkü biz yem bıraktıkça başka bölgelerdeki ördekler de buraya gelmeye başladılar. Biz onlara onlar da bize alıştı.
     Bu durumun müşterilerini memnun ettiğini anlatan Akyüz, birçoğunun sadece yaban ördeklerini görmek için restoranlarına geldiğini belirtti.
     Akyüz, ördekleri avcı ve diğer zarar verecek unsurlara karşı da koruduklarını ifade etti.
    
     -Bu davranış herkese örnek olmalı-
    
     Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ayhan Mutlu da genel müdürlüklerinin doğal hayatı için vatandaşların ve hayırseverlerin destek vermeleri yönünde kampanya başlattığını belirtti.
     Mutlu, böyle bir süreçte Gürbüz Akyüzün yaban ördeklerini beslemesinin takdir edilecek bir hizmet olduğunu, bu davranışın örnek alınması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bizim doğal hayat için her noktaya ulaşmamız mümkün değil. Bu anlamda duyarlı ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Bu durum bütün köyler dahil olmak üzere herkes için, bu birey olur, cami veya okul olur hiç fark etmez. Herkes için geçerli bir durum. İmkanı olan herkesin doğaya yem takviyesi yapması lazım.
     Mutlu, Gürbüzün doğal hayatın popülasyonuna önemli katsının bulunduğunu vurguladı.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Beslediği yaban ördekleri iş yerine ilgiyi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER