Besnide kız öğrenci yurdu ve taziye

Besnide kız öğrenci yurdu ve taziye evi açıldı


ADIYAMAN (A.A) - Besni ilçesinde Merinos A.Ş. tarafından yaptırılan Gülsüm Erman Kız Öğrenci Yurdu ve Ali Erdemoğlu Taziye Evi hizmete açıldı.
     Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, açılış dolayısıyla düzenlenen törende, ilçenin eğitim hayatına önemli katkı sağlayan bu tür hizmetlerin devamını dilediğini belirtti.
     Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu da Besninin eğitim seviyesinin düşük olduğuna dikkati çekerek, bu konuda yetkililerden destek istedi. Eğitimin yanı sıra Besni ekonomisine de katkı sağlayacaklarını belirten Erdemoğlu, Organize sanayi sitesinde 125 bin metre kare arsa tahsis edildi. Önümüzdeki yıl içerisinde yapımına başlayacağımız fabrika sayesinde ilçeye yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Artık ekonomik olarak da kalkınmamız gerekiyor, bu konuma geldik dedi.
     Konuşmaların ardından 240 kişilik Gülsüm Erman Kız Öğrenci Yurdu, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Üniversitesi Prof. Dr. Talha Gönüllü, Merinos AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos AŞ Yönetim Kurulu üyeleri Ali Erdemoğlu ve Mustafa Erman tarafından hizmete açıldı.
     Yurt açılışının ardından Çat Mahallesinde yaptırılan Ali Erdemoğlu Tazi Evinin açılışını yapıldı. İbrahim Erdemoğlu, taziye evinen açılışında yaptığı konuşmada da, yaptıkları yardımların temelinin merhum Mehmet Erdemoğlu tarafından atıldığını hatırlatti. Erdemoğlu, Babam yokluklar içerisinde çalışarak kazandı, bizlere de eğitime ve topluma destek olmayı öğütledi. Bizlerde babamıza layık olmaya çalışıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Halit Arslan / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Besnide kız öğrenci yurdu ve taziye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER