BEÜ akademik yıl açılış töreni

BEÜ akademik yıl açılış töreni -Zonguldak Valisi Ayyıldız: Üniversitelerin en temel görevlerinin başında ülkelerin ihtiyacı olan eğitimli, donanımlı, nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve bu yolla üretilen yeni bilgileri p


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Üniversitelerimiz, aklın ve bilimin egemen olduğu, bilginin üretilerek insanlığın hizmetine sunulduğu, eğitimin yaşamla bütünleştiği son nokta olan kültür yuvalarıdır dedi.
     Vali Ayyıldız, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Spor Salonundaki yeni akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, düşünen, araştıran, algılama, yeteneği gelişmiş, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, beceri düzeyi yüksek, manevi değerlere bağlı, üretken ve yaratıcı bilgi çağı insanını yetiştirmenin devletin temel amacı ve en önemli asli görevlerinden birisi olduğunu söyledi.
     Üniversitelerin çağdaşlık, ilerleme ve gelişmişlik yolunda bir ülkenin en önde gelen kurumlarından olduğuna dikkati çeken Vali Ayyıldız, şöyle konuştu:
     Üniversitelerimiz, aklın ve bilimin egemen olduğu, bilginin üretilerek insanlığın hizmetine sunulduğu, eğitimin yaşamla bütünleştiği son nokta olan kültür yuvalarıdır. Üniversitelerin en temel görevlerinin başında ülkelerin ihtiyacı olan eğitimli, donanımlı, nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve bu yolla üretilen yeni bilgileri paylaşarak tüm dünyanın hizmetine sunmaktır. Cumhuriyetimizin temel niteliklerini benimseyip koruyan, ailesini, ülkesini, ulusunu seven, onlara karşı görev ve sorumluluklarını bilen evrensel değerlere saygı duyan gençlerimize ihtiyacımız vardır. Geleceğimizin güvencesi olan eğitim konusunda hedeflediğimiz amaca ulaşabilmek için yeni yatırımlar yapılması, altyapı eksiklilerin giderilmesi, mevcut durumun yenilenip geliştirilmesi gerekmektedir. Bunun yanında eğitim kurumlarımızın teknolojik gelişmelere uygun imkanlarla donatılmasına önem verilmekte olup bu konuda çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir.
    
     -BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer-
    
     BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, üniversitelerinin 10 fakülte, 1 devlet konservatuvarı, 3 yüksekokul, 3 enstitü, 19 araştırma merkezi ve 6 meslek yüksekokulu ile eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet üretme faaliyetini sürdürdüğünü belirterek, Üniversitemizde, 425i öğretim üyesi olmak üzere toplam 982 akademik ve bin 214 idari personel çalışmaktadır. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı itibariyle öğrenci sayımız 21 bin 729a ulaşmıştır dedi.
     Ülkelerin ekonomik gelişiminde yetişmiş insan gücünün önemli bir rol oynadığını ifade eden Özer, şunları kaydetti:
     Eğitim düzeyi arttıkça hem istihdam edilebirliğin hem de gelirin arttığı, ulusal ve uluslararası verilerle desteklenmektedir. Ülkeler yükseköğretim sistemlerinde artan talebi karşılamak üzere genişlemeye, çeşitlendirmeye ve yeniden yapılandırmaya çalışmaktadır. Bu bağlamda Türk yükseköğretimin de son yıllarda oldukça büyük genişleme yaşanmaktadır. Bir üniversitenin başarısında rol oynayan en önemli unsurun akademik kadrosu olduğu bilinciyle kadrolarımızı büyütmeye ve güçlendirmeye önem veriyoruz.
     Akademik ders yılı açılışının ilk dersi İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet tarafından gerçekleştirildi.
     Açılışta, BEÜde profesör, doçent unvanı alan öğretim üyelerine protokol üyeleri tarafından akademik giysi giydirildi.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber BEÜ akademik yıl açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER