BEÜ ek kontenjanlara öğrenci alacak

BEÜ ek kontenjanlara öğrenci alacak


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesinin (BEÜ), yeni açılan bölümlere ek yerleştirmeyle öğrenci alacağı bildirildi.
     BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Güney, yaptığı yazılı açıklamada, 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek ek yerleştirmeler için kontenjanların açıklandığını belirtti.
     Bu yıl üniversitede yeni açılan bölümlerle öğrenci sayısının 5 bin 500e ulaşmasını hedeflediklerini kaydeden Güney, açılan bölümlerin istihdam imkanı yüksek ve çağın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bölümler olmasına önem verildiğini ifade etti.
     Üniversite bünyesinde kurulan bazı yeni bölümlere ilk defa ek yerleştirmeyle öğrenci alınacağını ifade eden Güney, öğrenci alımına ilk defa ek tercihlerle başlanacak bölümleri şöyle sıraladı:
     Mühendislik, mimarlık fakültesinde, elektrik-elektronik mühendisliği bölümüne 40, makine mühendisliği 40, iktisadi ve idari bilimler fakültesinde iktisat bölümüne 40, sosyal bilimler meslek yüksek okulunda dış ticaret bölümüne 45, sağlık kurumları işletmeciliği 35, teknik bilimler meslek yüksek okulunda sivil savunma ve itfaiyecilik bölümüne 40, Adilcevaz Meslek Yüksek Okulunda elektronik haberleşme teknolojisi bölümüne 35, özel güvenlik ve koruma 50, Ahlat Meslek Yüksek Okulunda mimari dekoratif sanatlar bölümüne 30, Hizan Meslek Yüksek Okulunda tıbbi ve aromatik bitkiler bölümüne de 40 öğrenci alınacak.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber BEÜ ek kontenjanlara öğrenci alacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER