Beyin ölümü gerçekleşen kadın 3 kişiye

Beyin ölümü gerçekleşen kadın 3 kişiye hayat verecek -Mersinde 3 gün önce kaldırıldığı hastanede beyin kanaması nedeniyle tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşen kadının iki böbreği ile karaciğeri çocukları tarafından bağışlandı -Öl


MERSİN (A.A) - Mersinde 3 gün önce kaldırıldığı hastanede beyin kanaması nedeniyle tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşen kadının iki böbreği ve karaciğeri çocukları tarafından bağışlandı.
     Eşinden ayrı yaşayan 4 çocuk annesi Zeliha Fırat (51), 2 Haziran Cumartesi günü hava almak için çıktığı balkonda düşerek başını yere çarptı. Çocukları tarafından Mersin Devlet Hastanesine kaldırılan Fıratın beyin kanaması geçirdiğinin tespit edilmesi üzerine, Yoğun Bakım Ünitesine alındı. Ancak dün Fıratın beyin ölümü gerçekleşti.
     En büyüğü 26 yaşında olan 4 kardeş bir araya gelerek annelerinin de vasiyeti üzerine organlarını bağışlamaya karar verdi. Bunun üzerine harekete geçen hastane yetkilileri, beyin ölümü gerçekleşen kadının iki böbreğini Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine, karaciğerini ise Konya Meram Tıp Fakültesine gönderdi.
     Zeliha Fıratın oğlu Hamit Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, organ nakliyle ilgili haberleri takip eden annesinin (Bana bir şey olursa organlarımın başka insanlara can vermesini isterim) dediğini belirterek, Annemizi kaybettik, acımız büyük. Ama umarım başka insanlara can vermek bizi biraz teselli eder diye konuştu.
    
     -Nakil için uygun hasta aranıyor-
    
     Mersin Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Emine Çiğdem Sanlı da, Zeliha Fıratın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesinin organ bağışını kabul ettiğini söyledi.
     Gece organların dağıtımını gerçekleştirdikten sonra sabah operasyonun gerçekleştirildiğini anlatan Sanlı, Kornea hariç tüm iç organları bağışlanan Zeliha hanımın bütün organları sağlamdı. Fakat AB kan grubu olduğu için alıcı bulmakta zorlanıldı. Zaten bu nedenle dağıtım sabaha kadar sürdü dedi.
     Ölen kadının böbreklerinin ulaştırıldığı Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Uğur Erken de, Sağlık Bakanlığından kendilerine 10 kişilik liste bildirileceğini belirterek, Biz de bildirilen isimleri çağıracağız. Gerekli muayene ve testleri yaparak, dokuların uyuşup uyuşmadığına bakacağız. Belirlenen kişilere nakil yapılacak. Bu işlemlerin bugün tamamlanmasını ve gece yarısına doğru nakil işlemlerinin yapılmasını öngörüyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Aycan Demirel
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Beyin ölümü gerçekleşen kadın 3 kişiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER