Beykozdaki Safiye Sultan Çeşmesi restore edildi

Beykozdaki Safiye Sultan Çeşmesi restore edildi


İSTANBUL (A.A) - Beykozdaki Safiye Sultan Çeşmesi restore edildi.
     Beykoz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sultan 2. Mustafanın kızı Safiye Sultan tarafından 1780 yılında yaptırılan çeşmenin restorasyon çalışmaları tamamlandı.
     Paşabahçe Mahallesindeki çeşmenin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.
     Kaymakamı Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, tarihi eserlerin önemine işaret ederek, Ecdadımız at sırtında yol alırken kadınlar da durmamışlar, hayır hasenat işleri, camiler, çeşmeler yaptırmışlar. Kadınlarımız, eğitim ve sağlık gibi konulara daha fazla el vermeliler. Ecdadımızın zahmetle yaptığı eserlerin kıymetini bilmeliyiz ifadelerini kullandı.
     Belediye Başkanı Çelikbilek de ilçedeki tüm vakıf eserlerini koruma altına almayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Vakıf eserlerinin ihyasıyla ilgili gayretlerimiz var. İlçede ne kadar vakıf eseri varsa devralmaya çalışıyoruz. Yalıköyde Şeyh Ethem Efendi Tekkesini restore edeceğiz. Yine ilçedeki vakıf eserlerinden birini ihya edip Mehmet Akif Ersoy Müzesini kuracağız. Beykoz Stadının yanındaki alanı vakıf kültürünün yaşatıldığı bir yer yapmak istiyoruz. Bu eserler bize ecdadımızın bıraktığı nimetlerdir. Bu eserlere sahip çıkmazsak ecdadımızın bize bıraktığı nimetlere nankörlük etmiş oluruz.
     Kaymakam Erdoğan ve Belediye Başkanı Çelikbilek ile mahalle sakinleri, konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan çeşmeden su içti.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Beykozdaki Safiye Sultan Çeşmesi restore edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER