İçme suyu ishale hattı açılış töreni

İçme suyu ishale hattı açılış töreni


SAKARYA (A.A) - Sapanca Gölü suyunu ilçeye ulaştıran içme suyu isale hattının açılış töreni Kaynarcada yapıldı.
     Atatürk İlkokulu bahçesinde yapılan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 8 ay önce Kaynarcalılara verdikleri içilebilir su sözünü tutmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.
     Toçoğlu, bir yıl önce Kaynarcaya yaptığı ziyarette vatandaşların kendisine en büyük sorunun içme suyu sıkıntısı olduğunu söylendiklerini ve kendisinin de temiz içme suyu sözü verdiğini ifade ederek, Hamdolsun bugün dünyanın sayılı içme sularından Sapanca Gölünün suyunu Kaynarcaya ulaştırmanın mutluluğunu siz değerli Kaynarcalı kardeşlerimize verdiğimiz sözü yerine getirmenin onurunu birlikte paylaşıyoruz.
    
     -SASKİ Genel Müdürü Keleş-
    
     Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş de küresel susuzluğun yaşandığı günlerde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlunun talimatı ile Kaynarcaya su sağlandığını ifade etti.
     SASKİ olarak dünya standartlarında dünya başkentlerinde akan suyun kalitesinde su sağladıklarını belirten Keleş, Kaynarcalılar bundan beş, on sene önce eminim ki bir gün musluklarından Sapanca Gölünün suyunun akacağını düşünmüyorlardı ama entegre su anlayışımız sayesinde bugün Sapanca Gölünün suyu bugün buradan akıyor. Ayrıca sizlere bugünün hatırasına bu okulumuzun bahçesine bir çeşme yaptırdık şeklinde konuştu.
    
     -Kaynarca Belediye Başkanı Özel-
    
     Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel ise ilçe halkına verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Özel, ilçenin su ihtiyacının Reisler Göletinden sağlandığını kaydederek, şunları bildirdi:
     Bu göletimizin kapalı havza oluşu, çevresindeki tarım arazilerinin kimyevi maddelerinin gölete karışması ve göletin suyunu yenileyememesi ilçemizde temiz su kaynağı bakımından sıkıntı oluşturuyordu. İlçemizin su kaynakları bakımından fakir olması bu sorunun yıllardır çözülememesine sebep olmuştu. İmzaladığımız protokolle ilçemizde yıllardır çözülemeyen su sorununu inşallah bugün noktalamış bulunacağız.
     Tören sonrasında telekonferans teknolojisi kullanılarak Hızır İlyas Tepesinde bulunan Arıtma Tesislerindeki görevlilerle bağlantı kuruldu ve Toçoğlunun talimatı ile Kaynarcaya su verildi.
     Açılış kurdelesini Toçoğlu, Kaynarca Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve protokol mensupları birlikte kesti.
    
     Muhabir: Sedat Balta / Uğur Subaşı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İçme suyu ishale hattı açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER