Beypazarında kadınlara yönelik meslek kursları...

Beypazarında kadınlara yönelik meslek kursları... -Saraciye ve Ayakkabıcılık kursunu bitiren kadınlar, sertifikalarını aldı


ANKARA (A.A) - Beypazarı Kaymakamlığı himayesinde Halk Eğitim Merkezi tarafıdan açılan saraciye ve ayakkabıcılık kursunu tamamlayan kadınlar, sertifikalarını aldı.
     İlçe Halk Eğitim merkezi müdürlüğü salonunda düzenlenen sertifika törenine, Ankara Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Küren, Ayakkabıcılık alanında faaliyet gösteren iş adamı Ercan Kaynak, usta öğretici Ömür Kasap ile birlikte 24 kadın kursiyer katıldı.
     Sertifika töreninde konuşan Halk Eğitim Merkezi müdürü Recai Küren, halk eğitim merkezi olarak ilk defa sadece kadınların katıldığı ayakkabıcılık ve saraciye kursu açtıklarını belirterek, 3 aydır süren kursun sonunda kursiyerlerimize sertifikalarını vereceğiz ama en önemlisi halk eğitim merkezlerinin görevi, halkı eğitmek ve sanat sahibi yapmaktır. Burada da sayın kaymakamımızın himayesinde ve iş adamı Ercan Kaynakın talebi üzerine böylesi bir kurs açtık, kadınlarımız bundan sonra gelecek taleplere göre ayakkabı ve terlik dikecekler dedi.
     Ankara Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Uzun da konuşmasında, Beypazarı ilçesinde sadece kadınlara yönelik böylesi bir kursun açılmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, Kadınlarımız sayesinde sektör yeninden bir ivme kazanacak ve bayanlarımızda gelir elde edeceklerdir dedi.
     Konuşmaların ardından kadın kursiyerlere sertifikaları verildi.
    
     Yayıncı: Bilal Yakınbaş
<< Önceki Haber Beypazarında kadınlara yönelik meslek kursları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER