Beyşehirde gezinti yatları tura çıkmaya başladı

Beyşehirde gezinti yatları tura çıkmaya başladı


KONYA (A.A) - Beyşehirde hayat normale döndü, gezinti yatları tura çıktı.
     Beyşehir Gölünde biri restoran olarak faaliyet gösteren iki teknenin batmasına neden olan şiddetli fırtınanın oluşturduğu dalgaların taşıdığı taş ve kaya parçaları ile yerlerinden sökülen parkeler kıyı şeridini kapladı.
     Fırtına nedeniyle risk almamak için 50 saat boyunca göl açıklarındaki sazlıklar arasında rüzgarın dinmesini bekleyen 3 gezinti yatı ise ilçe merkezine dönüş yaparak iskelelerine yanaştı. Yat işletmecileri, dönüşte zarar gören iskelelerini tamir etti. Bu arada, havanın normale dönmesi ve güneşin yüzünü göstermesi ile birlikte gezinti yatları göl üzerinde tur faaliyetlerine de başladı.
     Bu arada, fırtına nedeniyle Aşk Adasının burun bölümünde toprak heyelanı yaşandı. Yetkililer, yaşanabilecek bir tehlikeye karşı önlem alarak bölgeye güvenlik şeridi çekti. Aşk Adasına ulaşımı sağlayan ahşap köprü ile Eşrefoğlu Köprüsü arasında kalan kıyı bandındaki yürüyüş koridorunda fırtına nedeniyle tahribat oluştu. İskelelerin çökmesi sonucu iki teknenin battığı kıyıda, bazı deniz bisikletleri de zarar gördü.
     Beyşehir Belediyesi ekipleri ise tahribatın oluştuğu kıyı şeridinde çalışma başlattı.
    
     Muhabir: Abdulhamit Yaşar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Beyşehirde gezinti yatları tura çıkmaya başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER