Beyşehir Gölünde oltacılara 10 bin lira

Beyşehir Gölünde oltacılara 10 bin lira ceza


KONYA (A.A) - Beyşehirde, olta avcılığına izin verilmeyen göl kıyılarında olta ile avlandığı ileri sürülen 19 kişiye Jandarma tarafından toplam 10 bin 336 liralık idari para cezası uygulandı.
     Beyşehir Gölünde 15 Marttan bu yana devam eden su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle hem göl içerisinde, hem de karadan kaçak avlanmaya karşı denetim ve kontrollerini sürdüren Jandarma ekipleri, Beyşehlir Gölünün yasak olan kıyı kesimlerinde olta ile avlanılmasına da izin vermiyor.
     Gölün Eşrefoğlu Köprüsü ile Karaburun sahili ve Isparta bölümünde Pereme mevkisinde sadece sudak balığı olmak kaydıyla olta ile avlanılmasına kısmi olarak izin veriliyor. Ancak, Beyşehir Gölünün izin verilmeyen kıyı şeridinde olta ile av yapıldığı ihbarını alan Jandarma Asayiş Botu göl üzerinden, Jandarma Asayiş Timleri ise karadan denetim ve kontroller yürütüyor.
     Denetimlerde, Beyşehir Gölüne kıyısı olan Çiftlik köyünde 5, Akburun köyü sahil kesiminde ise 14 kişinin olta ile avlandığını belirleyen Jandarma Timleri, 19 kişiye 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununun ilgili amatör avcılık yasakları ihlali suçu kapsamında işlem yaptı.
     Kişi başı 544 liralık olarak uygulanan para cezası toplamda 10 bin 336 liraya ulaştı. Amatör avcıların Jandarma tarafından toplanarak el konulan oltaları ise İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildi. Olta avcıları, ayrıca yasal olmayan faaliyetlerinden men edilerek bölgeden uzaklaştırıldı.
     Jandarma timleri, ayrıca, Beyşehir Gölünün Karadiken köyü kıyısında ise "ığrıp" tabir edilen balıkçı ağı ile yasak dönemde avlandığı gerekçesiyle 1 kişiye bin 846 liralık idari para cezası uyguladı, toplanan ağlar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildi.
    
     Muhabir: Abdulhamit Yaşar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Beyşehir Gölünde oltacılara 10 bin lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER