Beyyazıdaki olaylar

Beyyazıdaki olaylar -Beyyazıda yaşanan olaylar nedeniyle gözaltına alınan ve hakkında adli işlem başlatılan Halil İbrahim Arslan, yurtdışı yasağı nedeniyle 6 yıldır sıra beklediği hacca gidemeyecek -Arslan: Eşimle birlikte


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarın Beyyazı beldesinde taş ocağı sahibiyle halk arasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle çıkan olaylarda gözaltına alınan ve hakkında adli işlem başlatılan Halil İbrahim Arslan (58), yurt dışı yasağı nedeniyle hacca gidemeyecek.
     19 Temmuzda, beldelerinin yakınında kurulması planlanan taş ocakları için yapılan yol çalışmasını protesto eden gruba, güvenlik güçleri müdahale etmiş, olayda, 2 asker ve 6 polis yaralanmış, 30 gösterici gözaltına alınmıştı.
     Gözaltına alınan ve yurt dışı yasağı konulan Halli İbrahim Arslan, kendisinin olaylara karışmadığını sadece orada bulunduğunu savundu.
     Eylemi görünce ne olduğuna bakmak için olay yerine gittiğini ve biber gazından etkilenen yerde yatan komşusuna yardım ederken gözaltına alındığını öne süren Arslan, şöyle konuştu:
     Eylem vardı, halkı görünce bende oraya halkın arkasından en son ben gittim. O arada sis bombaları ve biber gazları atıldı. Atılan gazlardan sonra biber gazından etkilenen vatandaşlarımızı görünce gidip yardım etmek istedim. O sırada 2-3 jandarma geldi ve beni de gözaltına aldı. Arabaya bindirdiler. Karakola gittik ve 24 saat gözaltında kaldık. Savcılık soruşturma başlattı. Savcılıktan bize yurt dışı yasağı konuldu ve 50 bin lira teminat yatırırsanız yurt dışına çıkabilirsiniz dediler. 58 yaşındayım... 50 bin liram olsa zaten sıcakta tarlada çalışmam. Eşimle birlikte 6 yıldır hacca gitmek için sıra bekliyorum. Bu yıl sıra geldi ancak olaylara karıştığım gerekçesiyle yurt dışı yasağı kondu. Benim tek suçum biber gazından etkilenerek yerde yatan komşuma yardım etmekti. Eşime sakınca yok ama ben gidemeyince oda gidemeyecek. Cezanın ne kadar süreceğini bilmiyorum. Karara avukatımızla beraber itiraz ettik.
     Halil İbrahim Arslanın eşi Gülşen Arslan da, 6 yıldır hacca gitmek için beklediklerini olay yüzünden çok istedikleri hacca gidemeyeceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Beyyazıdaki olaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER