Bigada, 49. Kütüphane Haftası kutlanıyor

Bigada, 49. Kütüphane Haftası kutlanıyor


ÇANAKKALE (A.A) - Bigada, 49. Kütüphane Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
     Biga Kaymakamı Fatih Genel, belediyenin üst katında faaliyet gösteren kütüphanede düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilerden, internette oyun oynamayı azaltmalarını istedi, onlara kitap okumalarını tavsiye etti.
     Kütüphane sorumlusu Ali Köse de etkinlikler kapsamında halk kütüphanelerinin ziyaret edileceğini, öğrencilerin gruplar halinde kütüphaneye gelerek, buradaki bilgilerden faydalanacağını söyledi.
     Kitap yönünden zengin bir kütüphane olduklarını belirten Köse, şöyle dedi:
     16 bin kitabımız var. Kütüphanede, kitapların yanında 21 adet süreli yayın çeşidimiz bulunmaktadır. Çocuk kitaplarımız 3 bin 532, yetişkin kitabımız 12 bin 550 adettir. Kayıtlı üye sayımız 605 kişidir. Tüm halkımızı ve öğrencilerimizi kütüphanemize daha çok gelmeye, kullanmadıkları kitapları varsa kütüphanemize bağış yapmaya davet ediyorum. Kütüphanemize üye olmak için kimlik ve adres bilgileri yeterlidir. Üyelik için ücret alınmamaktadır.
     Yıl içerisinde 50ye yakın kitap okuyan Biga Noteri Mustafa Sabuncuya, kitap hediye edilen törene, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri Cahit Aydın, Murat Büyük, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
    
     -Bir yılda 50 kitap okudu-
    
     Bu arada, bir yılda 50 kitap okuyan Mustafa Sabuncu, kitapla ödüllendirildi.
     İlçede noter olarak görev yapan Sabuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1977 yılında Samsun Sosyal Bilimler Enstitüsünü bitirdiğini, 1987 yılında ise Ankara Hukuk Fakültesinden mezunu olduğunu söyledi.
     Şu anda da Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü son sınıf öğrencisi olduğunu belirten Sabuncu, yılda ortalama 50 kitap okuduğunu ve bugüne kadar bine yakın kitap okuduğunu kaydetti.
     Sabuncu, Okumak benim için en büyük keyif. Kitap okumayı çok seviyorum ve günde 6 saat kitap okuyorum. 17 yıl avukatlık, 25 yıl öğretmenlik yaptım. Mesleğimle ilgili kitaplara ve araştırmalara yöneldim. Bunun dışında sosyolojik ve psikolojik kitaplar okuyorum. Kitap okumak benim için insan ilişkilerini çok daha fazla kolaylaştırdı dedi.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bigada, 49. Kütüphane Haftası kutlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER