Bigada yeni eğitim öğretim yılına doğru

Bigada yeni eğitim öğretim yılına doğru


ÇANAKKALE (A.A) - Bigada, yeni eğitim öğretim yılının hazırlıkları sürüyor.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Fatih Projesi kapsamında 4 okulda uygulanacak akıllı tahta sisteminin kurulum aşamasının tamamlandığını söyledi.
     Biganın 3 köy okulunun eğitime açılacağını belirten Avlanır, Danişment, Aksaz ve Kalafat köylerimizde öğrenci sayıları 20den fazla olduğu için yönetmelik gereği bu okullarımızı yeniden açıyoruz. Danişment ve Kalafat köylerimizde okul binalarımız hazır olup, Aksaz köyümüzde çalışmalar devam ediyor dedi.
     İlçe merkezindeki okulların durumu hakkında da bilgi veren Avlanır, şunları kaydetti:
     Tevfik Emin Başarır İlköğretim Okulu yıkıldı. Yakın zamanda ihalesi yapılacak. Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlköğretim Okulu bahçesine 16 derslikli ek bina için ihale yapıldı. Biga Belediyesi tarafından yapılacak okulun inşası kısa süre sonra başlayacak. Doğtaş tarafından yaptırılacak 18 derslikli Ayşe Doğan Kız Teknik ve Meslek Lisesi için mevcut lisemizin yıkımına başlandı. Öğrencilerimiz bu yıl Mehmet Akif Ersoy Lisesinde öğrenim görecek. Yeniceköy İlköğretim Okulunun inşaatı da 2 ayda tamamlanacak.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bigada yeni eğitim öğretim yılına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER