Kadir Gecesi

Kadir Gecesi -AK Parti Denizli Milletvekili Dalbudak: Kadir Gecesi, insanlığın yaratılış gayesini öğreten, dünya ve ahiret saadetine giden yolları gösteren Kuran-ı Kerimin, yer yüzünü aydınlatmaya başladığı bir gecedir


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Kadir Gecesinin insanlığın yaratılış gayesini öğreten, dünya ve ahiret saadetine giden yolları gösteren Kuran-ı Kerimin yer yüzünü aydınlatmaya başladığı bir gece olduğunu bildirdi.
     Dalbudak, Kadir Gecesi dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hayatın yeni bir anlam kazandığı ve manevi duyguların yoğunlaştığı Ramazan ayının, rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olduğunu belirtti.
     Dalbudak, şunları kaydetti:
     Kadir Gecesi, insanlığın yaratılış gayesini öğreten, dünya ve ahiret saadetine giden yolları gösteren Kuran-ı Kerimin yer yüzünü aydınlatmaya başladığı bir gecedir. İnsanlara dünya ve ahiret mutluluğu için yol gösteren Kuran-ı Kerimin bu gecede indirilmeye başlanması, peygamberler zincirinin son halkası olan Hz. Muhammede peygamberlik görevinin bu gecede verilmesi, Kadir Gecesine büyük bir şeref vermiş ve üstün bir değer kazandırmıştır. Kadir Gecesi müminlere, yüce Allahın büyük bir lütfu ve sonsuz rahmetinin eseridir. Bu gece, sevapların kat kat verildiği, tövbelerin kabul edildiği ve günahların bağışlandığı bir gecedir. Kadir Gecesi Rabbimizin bize ihsan ettiği nimetlerin farkına varma gecesidir. Kadir Gecesini gereği gibi anlayıp hakkıyla değerlendirmenin yolu, Kuran-ı Kerim okumaktır. Özellikle yüce kitabımızın yaptığı çağrıyı anlamak ve üzerinde ciddi biçimde düşünmek gerekmektedir. Kurtuluşumuzun yolu Kur-an ışığında ilerlemektir. Bu hayırlı geceyi ibadetlerle, Kuran-ı Kerim okuyarak, dua ederek geçirmeliyiz.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER