Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -Kadın ve sağlık paneli


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulunca düzenlenen, Kadın ve sağlık konulu panel, Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirildi.
     Panelde, Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Hemşireleri Figen Altınbaş ve Nuran Aka, Kadın kanserlerini, Biga Devlet Hastanesi Psikologu Güven Ergün de kadınlarda sıkça görülen psikolojik rahatsızlar konusunda açıklama yaptı.
     Ergün, Türkiyede kadın ruh ve sağlığını etkileyen faktörleri belirlemek için geniş kapsamlı çalışmalar yapıldığını belirterek, saptanan sosyal faktörlerle baş etmek için eylem planları hazırlandığını söyledi.
     Kadının maruz kaldığı sosyal ve kültürel ayrımcılıkla mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Güven, Kadınların eğitim alma hakkını engelleyen kişiler hakkında hukuki yaptırımlar işletilmeli, ev içi emeğin karşılık bulması sağlanmalı, kadın güvencesiz bırakılmamalıdır dedi.
     Evlilik ve iletişim sorunlarından da söz eden Ergün, çatışmaların, kavgaların sürekli olduğu evliliklerde eşlerden biri ya da ikisinin psikolojik sorunlar geliştirebileceğini vurguladı.
     Ergün, depresyon, kaygı, öfke, takıntı ve cinsellik sorunlarına sık rastlanılmasından dolayı evlilik sorunlarının yol açtığı ruhsal bozuklukların tedavi edilmesinde eş terapisinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.
     Hemşire Figen Altınbaş da kadınlarda en çok görülen kanserlerin başında rahim kanserlerinin olduğunu belirterek, 30 yaşından sonra aktif cinsel hayatı olan her kadının, 5 yılda bir kez düzenli olarak test yaptırması gerektiğini bildirdi.
    
     -7den 77ye kadınlar spora
    
     Bigada düzenlenen kadınlar spor etkinliğinde, 7den 77ye tüm kadınlar bir araya geldi.
     Biga Spor Salonunda, spor öğretmeni Sibel Can eşliğinde farklı meslek ve yaş gruplarından olan kadınlar, spor yaptı.
     Can, kadınlar gününde kadınlarla birlikte spor yaparak destek vermek istediklerini ifade ederek, Tüm kadınlarımızı spora teşvik etmek istiyoruz dedi.
     Spora katılan kadınlardan Nilgün Mutaf ise, spor yapmaktan dolayı hem daha sağlıklı hem de zinde olduğunu belirterek, kadınları her gün düzenli olarak spor yapmaya davet etti.
    
     Muhabir : Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER