Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -Osmangazi İlköğretim Okuluna ana okulu yapılacak


ÇANAKKALE (A.A) - Osmangazi İlköğretim Okuluna Doğtaş Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Doğan tarafından ana okulu yaptırılacak.
     Doğan, Biga Roman Derneğinin yönetim kurulu üyeleriyle okulun yapılacağı alanda inceleme yaptı.
     Okul müdürü Mehmet Topal, okulun 203 öğrencisinin bulunduğunu, mavi önlükler yerine öğrencilere yeni kıyafetler alan ve iki yıldır ayakkabı ihtiyaçlarını karşılayan Doğana teşekkür etti.
     Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır ise eğitime katkı sağlayan Doğana teşekkür plaketi verdi.
     Doğan, yaptığı açıklamada, Roman vatandaşların yaşadığı mahalleyi çok sevdiğini belirterek, Okulun kütüphane sıkıntısını da görmüş oldum. Doğtaş olarak kütüphanenin tümünü yenileme sözü veriyorum. Çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları için babamız Ali Doğan adına bir kütüphane yapacağız dedi.
    
     -Biga MYOda, Sınai Mülkiyet Hakları, Marka, Patent konulu konferans-
    
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı Biga Meslek Yüksekokulunda (MYO) Sınai Mülkiyet Hakları, Marka, Patent konulu konferans düzenlendi.
     Aker Patent Danışmanlık Şirketi Bölge Müdürü Yeşim Karadağ, konferansta yaptığı konuşmada, marka ve marka çeşitleri, ortak ve tanınmış markalar, patent başvurusu, endüstriyel tasarım gibi konularda bilgi verdi.
     Konferans sonunda Karadağ, akademik personel ile öğrencilerin sorularını cevapladı.
    
     -Kanalizasyon Şebeke ve Atık Su Arıtma Tesisleri için yer teslimi yapıldı-
    
     Bigada yapılacak Kanalizasyon Şebeke ve Atık Su Arıtma Tesisleri için yer teslimi yapıldı.
     Belediye Başkanı Mehmet Özkan, İller Bankası Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bayram ile tesisi yapacak olan firma yetkilisi Atilla Ergin yer teslimi anlaşmasına imza attı.
     Özkan, tesisin finansmanının sağlanması amacıyla, Hazine Müsteşarlığının garantörlüğünde, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile İller Bankası yetkilileri arasında anlaşmanın daha önce imzalandığını ifade ederek, Türkiye-de projeyi hayata geçiren 4 belediyeden biriyiz. Tesisler için 5 milyon 682 bin 760 lira bedel üzerinden anlaşmasını imzalıyoruz. Çavuşköy ile bölge trafik arasında kalan yere tesisimizi kuracağız dedi.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER