BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri

BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Arslan: Anadolumuzun kokusunu, lezzetini taşıyan, Hz. Mevlanalardan, Yunus Emrelerden, Hacı Bektaş-ı Velilerden, Nasrettin Hocalardan beslenen, ülkeye, hatta evrensele seslenebil


KONYA (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliğine yeniden seçilen Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Merhaba Gazetesi Sahibi Mustafa Arslan, Anadolumuzun kokusunu, lezzetini taşıyan, Hz Mevlanalardan, Yunus Emrelerden, Hacı Bektaş-ı Velilerden, Nasrettin Hocalardan beslenen, ülkeye, hatta evrensele seslenebilen gazetelerimiz, radyo-televizyonlarımızın hayat bulması en büyük temennimizdir dedi.
     Arslan, yaptığı açıklamada, seçimden Anadolu basınının güçlenerek çıktığını belirtti.
     İletişim ve istişare kanallarını daima açık tutarak, yerel basının Türkiyenin geleceğine, özgürlüğe ve kardeşliğe bundan önce yaptığı katkının güçlenerek devam etmesi için var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Arslan, şöyle devam etti:
     Ciddi bir döneme giriyoruz. Yapısal düzenlemelerin içinde olduğu, dönüşümlerin yaşanmakta olduğu bir dönem bu. Kodları İstanbul, Ankara, İzmir ekseninde belirlenmiş olan Basın İlan Kurumunun yüzünü Anadoluya döndürmek için 4 yıl boyunca kararlı bir çalışma yürüttük. Bu süreçte Anadolunun duruşu 50 yılda ilk defa yönetime de yansımış oldu. Geriye baktığımızda aldığımız yolun başlangıcını görmekte zorlanıyoruz. Bu nedenle mutluyuz. Ancak önümüze baktığımızda almamız gereken yolun ne kadar uzun olduğunun da farkındayız. Bu yol bizi korkutmuyor, aksine azmimizi artırıyor.
     Arslan, yazılı, görsel, işitsel ve internet yayıncılığının sürdürülebilir bir yönetime kavuşması gerektiğini vurgulayarak, bu alanların haber alma temel işlevinin yanı sıra toplumun düşünce biçimi, karar alma süreçleri üzerinde de belirleyici olduğunu söyledi.
     Bu kadar önemli bir alanı, özgürlük alanlarını olabildiğince genişleten yazılı basına destek verirken, görsel işitsel medyadan kaynak talep eden yasal düzenlemelerle sürdürmenin sağlıklı olmayacağını aktaran Arslan, BİK, RTÜK, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, İletişim fakülteleri ile sektörün tüm unsurlarının bir araya geldiği bir şura ile 5, 10, 20 yıllık projeksiyonların ortaya konulması gerekmektedir dedi.
    
     -Yerel basın en önde olmalıdır-
    
     Son yıllarda resmi ilanlar konusunda yaşanan bazı gelişmelere de dikkati çeken Arslan, mahalli basının en önemli gelir kaynakları arasında yer alan BİK gelirlerine ilişkin olumlu ve olumsuz gelişmelerin bir arada yaşandığına işaret etti.
     Arslan, 2004teki kazanımlardan geriye doğru bir gidişin söz konusu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     İşte bu gidişi tersine çevirebilme odaklı bir çalışma programını kararlılıkla yürütüyoruz. Yakın geçmişte icra iflas ilanları konusunda Adalet Bakanı sayın Sadullah Erginin katkısı ve resmi ilan fiyat tarifesi konusunda Başbakan Yardımcısı sayın Bülent Arınçın takibi bizi memnun eden gelişmelerdir. Kendilerine teşekkürlerimizi iletiyoruz. Türkiye ve dünya hızla değişirken, bu değişimde motor görevi görebilecek, Anadolunun hormonsuz, saf, temiz basınının geri kalmasını kabul etmek mümkün değildir. O kadar ki yerel basın en önde olmalıdır. Çok sesliliği ve çok renkliliğini muhafaza ederek, Türkiyeyi daha özgür, daha demokratik, daha yaşanılabilir yarınlara ulaştırma ve daha da büyütme idealine harç taşımalıdır. Anadolumuzun kokusunu, lezzetini taşıyan, Hz. Mevlanalardan, Yunus Emrelerden, Hacı Bektaş-ı Velilerden, Nasrettin Hocalardan beslenen, ülkeye, hatta evrensele seslenebilen gazetelerimiz, radyo-televizyonlarımızın hayat bulması en büyük temennimizdir. Önümüzdeki dönemde, hazine, KOSGEB ve kalkınma ajansları ile sektörümüzün önünün açılması için ciddi gayret sarf edeceğiz.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER