Bilecikte Tarih ve Kültür sohbetleri

Bilecikte Tarih ve Kültür sohbetleri -Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adam: Ailede çıkan birçok problemin sebebi bilgi eksikliği ve empati kuramamaktır


BİLECİK (A.A) - Sakarya Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüdaverdi Adam, ailede çıkan birçok problemin sebebinin bilgi eksikliği ve empati kuramamak olduğunu söyledi.
     Prof. Dr. Hüdaverdi Adam, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından Sürekli Eğitim Merkezinde düzenlenen Tarih ve Kültür sohbetleri kapsamındaki Aile İçi İletişim konulu konferansta, anne ve baba olmanın çok büyük bir sorumluluk olduğunu kaydetti.
     Hiçbir mesleğin anne ve babalık kadar zor olmadığını ifade eden Prof. Dr. Adam, şöyle konuştu:
     Aile içinde pozitif iletişim kurabilme yolu sevgi, saygı ve birbirini anlamadan geçiyor. Mutlu bir ailenin oluşabilmesi için beslenme, barınma, eğitim, sağlık gibi temel ihtiyaçların yanında manevi bir ortamın da olması gerekiyor. Aile kurarken fiziki ve manevi unsurları göz önünde bulundurmamız gerekir. Hüküm süren değil, örnek olan anne ve babalar olmalıyız. Ailede çıkan birçok problemin sebebi bilgi eksikliği ve empati kuramamaktır. Aile fertleri takdir ve teşekkür edilme hissini taşır. Çocuğunuzun olumlu davranışlarını ve başarılarını takdir ve teşekkür etmediğiniz zaman, çevrede kendilerini takdir eden, öven kişiler çıkacaktır. Çocuklarınız kötü amaçlı arkadaşların veya çetelerin takdir ve teşekkürlerine maruz kalarak birer çete üyesi olma tehlikesi içindedir.
     Konferansa Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar ve eşi Dr. Nihal Akpınar, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, öğretim üyeleri, üniversite ve öğrenciler katıldı.
     Konferansın ardından Vali Akpınar, Prof. Dr. Adama teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikte Tarih ve Kültür sohbetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER