Bilecikte fırıncılara Hijyen Eğitim semineri

Bilecikte fırıncılara Hijyen Eğitim semineri


BİLECİK (A.A) - Bilecikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında düzenlenen protokol gereğince, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Bilecik Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası işbirliğiyle fırın işletmecilerine Hijyen Eğitim semineri verildi.
     Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Necdet Çokhamur, Bilecik El Sanatları Merkezi Toplantı Salonundaki seminerin açılışında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Fırıncılar Federasyonunun yapmış olduğu bir araştırmaya göre, Türkiyede bir ekmeğin 250 gram olduğu baz alındığında günde 101 milyon adet ekmek üretildiğini kaydetti.
     Üretilen ekmeğin 95 milyon adetinin tüketildiğini ifade eden Çokhamur, şöyle konuştu:
     Bu verilere göre, günlük israf edilen ekmek sayısı 6 milyon adettir. Bu rakamı 1 yıllık olarak hesapladığımızda yaklaşık 229 milyon adet ekmek israfı yapılıyor. Bir yıllık israfın maddi değeri karşılığında 80 hastane veya 500 okul yaptırılabilmektedir. Bu çok ciddi bir rakam, bu israfın önüne geçecek tedbirler almaya başladık. Umarım vatandaşımız daha duyarlı olacaktır.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikte fırıncılara Hijyen Eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER