Bilecikte meme kanserine karşı bilgilendirme standı

Bilecikte meme kanserine karşı bilgilendirme standı kuruldu


BİLECİK (A.A) - Bilecik Halk Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle meme kanserine karşı bilinçlendirme standı kuruldu.
     Tevfikbey Caddesinde kurulan stantta, vatandaşlara kansere karşı bilgilendirici broşür ve pembe kurdele dağıtıldı. Vakıf üyeleri ayrıca ağaçları pembeye boyayarak, pembe balonlar astı.
     Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürülüğü Eğitimcisi Hacı Kaşaltı, yaptığı açıklamada, Türkiyede koruyucu sağlık hizmetlerinden daha çok tedavi edici sağlık hizmetlerine ağırlık verildiğini kaydetti.
     İnsanların hasta olmadan önce kendilerini korumak yerine hastalandıktan sonra tedavi yoluna başvurduğunu belirten Kaşaltı, şöyle konuştu:
     Bizler bu tür bir etkinlikle koruyucu sağlık hizmetlerinin insanlar tarafından önemsenmesini ve insanların dikkatini çekmek istiyoruz. Ülkemizde özellikle kanser çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Bayanlar arasında meme kanseri de hızla artmaktadır. Dolayısıyla insanların dikkatini çekebilirsek görevimizi yapmış oluruz.
     Toplum Gönüllüleri Vakfı Koordinatörü Ezgi Bağcı da insanlarla sağlık konularında faydalı bilgileri paylaşmak istediklerini ifade ederek, bu tür etkinliklere devam edeceklerini vurguladı.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen / Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikte meme kanserine karşı bilgilendirme standı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER