Bilecikteki arı yetiştiriciliği kursu sona erdi

Bilecikteki arı yetiştiriciliği kursu sona erdi


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen arı yetiştiriciliği kursu sona erdi.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Veriler Şube Müdürü Veysel Selbi, kursun son dersinde yaptığı konuşmada, Türkiyenin, arılı kovan sayısı bakımından dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını bildirdi.
     Türkiyede kovan başına bal veriminin düşük olduğunu belirten Selbi, rakım farkı yüksek il ve ilçe merkezleri arasında bile farklı iklim yapısı görülebildiğini anlattı.
     Selbi, Bilecikin arıcılık için uygun bir bitki desenine sahip olduğunu ve karlı bir arıcılık için kovan başına bal veriminin artırılması gerektiğine dikkati çekti.
     Arı ürününün sadece baldan ibaret olmadığı, diğer arı ürünlerinin de bal kadar yararlı ve ekonomik değerinin yüksek olduğu anlatılan kursta, arı ırklarından geçmişten günümüze yapılan arıcılık faaliyetlerine, bal arısının yapısı, gelişimi, mevsimsel bakım işlerinden bal ve arı ürünleri üretimine, ballı bitkilerden arı hastalıklarına kadar çeşitli konularda eğitim verildi. 32 kursiyer, sertifika almaya hak kazandı.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bilecikteki arı yetiştiriciliği kursu sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER