Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Bilecik Belediyesi ile Kapalı Ceza İnfaz Kurumu arasında protokol


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediyesi ile Bilecik M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu arasında protokol imzalandı.
     Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik M Tipi Ceza İnfaz Kurumu ile yapılan protokolle 10 hükümlü, kentin farklı noktalarında park, bahçe, yol, kaldırım ve tamirat gibi işlerde çalışacaklarını belirterek, hükümlülerin topluma adaptasyon olmaları yönünden projenin önemli olduğunu söyledi.
     Hükümlülerin çalışmalarının karşılığı olarak aylık 700 lira hizmet bedeli alacağını belirten Yağcı, "M Tipi Ceza İnfaz Kurumu arasında imzaladığımız protokol ile Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne görevlendirilen 10 hükümlü çalışmaya başladı. Hükümlülerin topluma uyumu açısından projenin önemli olduğuna inanıyorum. Ayrıca 10 hükümlü hem çalışacaklar hem de para kazanacaklar" dedi.
     Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen hükümlülerin, çim kesme, ağaç budama, yabani otlarla mücadele, yol, yaya kaldırım yapımı, park bahçe temizliği, peyzaj düzenlemesi ve çiçek dikimi hizmetlerinde çalışacağı bildirildi.
    
     -Yıllık İşletme Cetvelleri
    
     Bilecik Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Kaya, yıllık işletme cetvelini süresi içinde vermeyenlere 731 lira idari para cezası uygulanacağını bildirdi.
     Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği sanayi sicil belgesi almış sanayi işletmelerinin 2012 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı "Yıllık işletme cetvelleri"ni, 30 Nisan mesai bitimine kadar kanun gereği sanayi işletmesi sahibi veya işletme müdürleri tarafından verilmesi gerektiğini kaydetti.
     Sanayi sicil belgesinin iki yılda vize edildiğini ifade eden Kaya, şunları belirtti:
     "Sanayi işletmeleri, kamu kurum ve kuruluşlar ile olan ilişkilerinde sorun yaşamamaları için sanayi sicil belgesinin süresi içinde vize yapılması konusunda, gerekli dikkati göstermelidir. Vize aşamasında yeni veri tabanına göre tüm bilgilerin güncellenmesi gerekmektedir. Gerekli güncellemeyi yapmayan firmaların vizeleri yapılamamaktadır. Sorun yaşanmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi önem taşımaktadır. 6948 sayılı kanun gereği, verilen beyannamelerde meydana gelen değişiklikleri, kapanma ve faaliyete geçme durumlarını 1 ay içinde müdürlüğümüze bildirmeyenler ve yıllık işletme cetvelini süresi içinde vermeyenler hakkında 731 lira idari para cezası uygulanır."
    
     Muhabir: Muhsin Arslan - Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER