Bilecik Müftülüğünden özel vaaz ve irşat

Bilecik Müftülüğünden özel vaaz ve irşat programları


BİLECİK (A.A) - Bilecik Müftülüğü tarafından özel vaaz ve irşat programı düzenleneceği bildirildi.
     Müftü Necati Tayyar Taş, yaptığı yazılı açıklamada, Sizin en hayırlınız Kuran-ı öğrenen ve öğreteninizdir mesajı doğrultusunda hayırlı olma yarışında her yaştan vatandaşın iştirakiyle Kuran Kurslarının devam ettiğini kaydetti.
     Bayanlardan gelen talepler çerçevesinde 6 yeni Kuran Kursunun hizmete açıldığını anlatan Taş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     İlimiz merkez, belde ve köylerinde toplam 14 Kuran Kursu bünyesindeki 21 sınıfta yetişmiş öğreticilerimiz marifetiyle öğrencilerimiz sağlıklı dini bilgilerle aydınlatılmakta, kendilerine kelamların en güzeli olan Kuran-ı Kerim öğretilmektedir. Bununla beraber, bulundukları şartlar itibariyle özellikle camilerimizdeki vaaz ve irşat hizmetlerinden bayanların yeterince istifade edebildiklerini söylemek mümkün değildir. Bu sebeple, başta kurslarımıza devam edemeyenler olmak üzere tüm hanım cemaatimizin de bu hizmetlerden yeteri derecede yararlanabilmeleri için camilerde, Kuran Kurslarında, din hizmetleri uzmanı ve öğreticilerimiz tarafından çeşitli aktiviteleri muhtevi özel vaaz ve irşat programları icra edilmektedir. Kuran Kursu veya camilerimizde gerçekleştirilen programlara bayan cemaatimiz kendilerine uygun olan yer ve günlerde katılıp, hem daha önceden var olan dini bilgilerini canlı tutacak hem de ehil kişiler marifetiyle, bidat ve hurafelerden arındırılmış, sahih kaynaklar çerçevesinde eksik bilgilerini ikmal edeceklerdir. Hizmetlerimiz vatandaşlarımızın talepleri ve gelişen şartlar doğrultusunda çeşitlendirilerek devam edecektir.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik Müftülüğünden özel vaaz ve irşat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER