Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kavranoğlu: "Her seçimde oyumuzu artırıyoruz. Yine formül aynı; temelde biz insanlara iş verdik aş verdik, girişimciliğin önünü açtık, işsizliği azalttık"


BALIKESİR (A.A) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, AK Partinin her seçimde oyunu artırdığını belirterek, "Yine formül aynı; temelde biz insanlara iş verdik, aş verdik. Girişimciliğin önünü açtık, işsizliği azalttık" dedi.
     Kavranoğlu, AK Parti Siyaset Akademisinin, DSİ 25. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Ekonominin Siyasete Etkisi ve Belirleyici Rolü" konulu dersinde, ülke ekonomisinin geçmişte yaşanan darbeler sonucunda büyük kayıplar yaşadığını söyledi.
     Darbe sonrası katakulliyle hükümetler kurulduğunu dile getiren Kavranoğlu, 2001 yılında anayasa fırlatma kriziyle de Türkiye ekonomisinin tamamıyla çöktüğünü anlattı.
     O dönemde gecelik faizlerin yüzde 6 bini bulduğunu ifade eden Kavranoğlu, büyük bir ekonomik çöküntü yaşandığını, ardından aceleyle yurt dışından Kemal Dervişin getirildiğini hatırlattı.
     O dönemlerde Dervişin söylediği her şeyin yapıldığını belirten Kavranoğlu, şöyle devam etti:
     "İşte o zaman IMFden 26 milyar dolar kredi alındı. Şimdi bu kredinin son 400 milyon dolarlık taksitini önümüzdeki hafta ödüyoruz. IMFye de borcumuzu sıfırlamış oluyoruz. Bu kadar sene öde öde öde yeni bitiyor. Peki bu 2002 seçimlerinde ne yaptık biz- AK Parti neredeyse 2002 Kasım ayında yapılan seçimlerde anayasayı değiştirecek oyu yakaladı ve 363 milletvekiliyle meclise girdi. Darbe sürecinde darbecilerle işbirliği yapan partiler, barajın altında kaldı. 3 parti tarihe karıştı. Bugün artık yoklar."
     Kavranoğlu, AK Partinin 2002den beri seçim kazandığını vurgulayarak, "Her seçimde oyumuzu artırıyoruz. Yine formül aynı; temelde biz insanlara iş verdik, aş verdik, girişimciliğin önünü açtık, işsizliği azalttık, ekonomide dengeleri sağladık. Ekonomik başarıyı sağlamamış olsaydık halk bizim kara kaşımız, kara gözümüz için AK Partiyi desteklemezdi" dedi.
     2002de kişi başı milli gelirin 3 bin dolar, asgari ücretin ise 180 lira olduğunu ifade eden Kavranoğlu, şimdilerde ise asgari ücretin 800 liraya çıkarıldığını söyledi.
     Kavranoğlu, Türkiye ihracatının, 35 milyar dolardan 152 milyar dolara ulaştığına da dikkati çekerek, "Biz, Türkiye olarak artık bu küçük hedeflerin yetersiz kalacağını söyleyip 2023te cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefledik. Kişi başı milli gelir 25 bin dolar, ihracat 500 milyar dolar olacak. Milli gelirimizin yüzde 3ünü araştırma geliştirmeye harcayacağız" diye konuştu.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER