Bin 250 aileye 1 milyon 212

Bin 250 aileye 1 milyon 212 bin 572 lira destek


ISPARTA (A.A) - Isparta Vali Yardımcısı Kadri Canan, ocak ayından itibaren bin 250 aileye 1 milyon 212 bin 572 lira ayni ve nakdi yardım yapıldığını bildirdi.
     Valilik Göl Toplantı Salonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Canan, Isparta merkez, köy ve beldelerde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı fonundan yiyecek, yakacak, barınma, eğitim ve sağlık alanlarında yardımlar yapıldığını anlattı.
     Canan, kayıtlı ailelerin eğitimini sürdüren çocukları için eğitim yardımı da yapıldığını belirterek, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının okula devam etmesi şartıyla iki ayda bir düzenli olarak şartlı eğitim yardımı yapıldığını ifade etti.
     Kadri Canan, Ramazan Bayramı nedeniyle 700 kayıtlı aileye ise 200 lira yardım yapıldığını ifade etti.
     Yardımların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı fonundan aktarıldığına işaret eden Canan, Ocak ayından itibaren bin 250 aileye 519 bin 990 lira ayni, 692 bin 582 lira nakdi yardım yapıldı. Yani toplamda yardıma muhtaç ailelere 1 milyon 212 bin 572 lira destek sağlanmış oldu dedi.
     Ispartada 687 sığınmacının yaşadığına dikkati çeken Canan, Mültecilerin barınma, sağlık, yemek, yakacak, gıda, giyim ihtiyaçları da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanıyor. Bu kapsamda aylık 50 bin lira mültecilerin ihtiyaçları için kullanılıyor diye konuştu.
     Canan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı olarak işletilen aşevinde de haftanın 6 günü 2 öğün 3 çeşit yemek çıktığını, yemeklerin kayıtlı bulunan bin 10 aileye dağıtıldığını söyledi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bin 250 aileye 1 milyon 212 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER