Binanın içinden ağaç geçiyor

Binanın içinden ağaç geçiyor -Ordu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü binasının içinde 40 yıldır çam ağacı var. Kökleri bir odanın içinde yer alan ağacın, gövdesi ise binanın çatısından çıkıyor


ORDU (A.A) - Ordu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü binasının içinden çam ağacı geçiyor.
     Alınan bilgiye göre yaklaşık 40 yıl önce yapılan binanın inşası sırasında o dönemim belediye yönetimi tarafından kesilmesine izin verilmeyen çam ağacı, yıllar içinde söz konusu binada hizmet veren kurum ve kuruluşlar tarafından korunmaya devam edildi.
     Kökleri binanın bir odasında yer alan ağacın gövdesi ise binanın çatısında yer alan bölmeden dışarıya çıkıyor. Çatıda ağacın gövdesinin dışarıya çıktığı bölmenin çevresi yağmurlu havalarda içeriye su dolmasını engellemek amacıyla izolasyon döşenerek koruma altına alınan ağacın köklerinin bulunduğu oda içinde Zabıta ekipleri görevler yapıyor.
    
     -Yeşili korumak için kesilmedi-
    
     Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağacın yıllar yeşili korumak amacıyla kesilmediğini söyledi.
     Binanın yakın bir tarihte yeniden şekillendirileceğini ifade eden Torun, Zamanında bina yapılırken, orada bulunan ağaç yeşili korumak amacıyla kesilmemiş. Yıllar içinde de kesilmeyerek bugüne kadar geldi. Biz önümüzdeki günlerde o binayı nikah binasına çevirmeyi düşünüyoruz. Bu çalışma yapılırken ağacı daha görünebilir hale getireceğiz dedi.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Binanın içinden ağaç geçiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER