Bingölde Gönül Elçileri Projesi

Bingölde Gönül Elçileri Projesi -Vali eşi Fatma Dilek Güvençer: -Çocukların en iyi yetişeceği ortam bir ailenin yanıdır


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençerin eşi Fatma Dilek Güvençer, devlet korumasındaki çocuklar ile yaşlıların sevgiye muhtaç olduğunu belirterek, Çocukların en iyi yetişeceği ortam bir ailenin yanıdır dedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesinin tanıtım toplantısı, Bingöl Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.
     Belediye Başkanı Serdar Atalayın eşi Tuğba Atalay, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ceranın eşi Begüm Ceran ile vali yardımcılarının eşleri, Bingöl Üniversitesi rektör yardımcıları ve kamu kurum ve kuruluşu müdür eşlerinin katıldığı toplantıda konuşan Güvençer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde 81 ilde başlatıldığını anımsatarak, devlet korumasında aile hasreti çeken çocuklara ve yaşlılara sahipsiz olmadıklarını göstermek için projenin önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.
     Bingöllülerin de gönüllü elçi olarak projenin içerisinde yer alacağına inandığını belirten Güvençer, şöyle dedi:
     Aile hasreti çeken çocuklara bir nebze de olsa aile sıcaklığını vererek onlara sevgi göstermek, yalnız yaşayan sahipsiz yaşlılara, çocuklara ve kimsesizlere sahipsiz olmadıklarını ve gelecek yarınlara umutla bakmalarını sağlayabilirsek ne mutlu bize. Bizler biliyoruz ki, çocukların en iyi yetişeceği ortam bir ailenin yanıdır. Bu çocuklarımıza devlet olarak en iyi bakım hizmeti sunulmaktadır. Fakat onların sıcak bir aileye ihtiyaçları var. Bu projeyle çocuklarımız devletin koruması altında olmakla birlikte bir koruyucu aile desteğiyle hayata hazırlanmaları öngörülmektedir.
     Proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının her zaman koruyucu ailelerin yanında olacağını, onlara her türlü maddi ve manevi desteğin verileceğini kaydeden Güvençer, kendisinin de projenin gönüllü elçisi olduğunu ifade ederek, Herkesin üzerine düşen görevi yaptığı takdirde toplumda iç içe yaşadığımız, bazen farkında olmadığımız ihtiyaç sahibi yaşlılarımız, engellilerimiz, yoksullarımıza destek olacağız. Bu yardımları ve destekleri yaparak diğer hayır sahiplerine ve toplumumuza farkındalık sağlayacağız. Bu manada Gönül Elçileri Projesi çok önemli bir proje olarak inşallah Bingöllümüze ve tüm Türkiyeye hayırlara vesile olur diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingölde Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER