Bingölde kentsel dönüşüm

Bingölde kentsel dönüşüm -Belediye Başkanı Atalay: İnönü Mahallesinde yapılacak bin 376 daire için Ankarada ihale yapılacak


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ortaklaşa yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İnönü Mahallesinde yapılacak bin 376 daire için Ankarada ihale yapılacağını belirtti.
     Atalay, makamında düzenlediği basın toplantısında, konut ve tesislerin yapımı ile ilgili TOKİ ihale sürecini başlattıklarını söyledi. Proje kapsamında şu ana kadar 516 hak sahibinden 447sinin tapu devrini yaptıklarını kaydeden Atalay, şöyle dedi:
     Kentsel dönüşüm ihalesi TOKİ tarafından 13-14 Mayıs 2013de Ankarada yapılacak ve 175 milyon lira değerinde bir yapım gerçekleşecek. Şimdiye kadar 516 hak sahibinden 447 hak sahibinin tapu devrini yaptık, 81 hak sahibi hakkında da acil kamulaştırma işlemleri devam ediyor. İnönü mahallesi 2. etap 640 adet konut, 32 derslikli ilköğretim okulu, terminal binası ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işinin ihalesi 13 Mayısta yapılacak. Bingöl 1. etap 773 konut, 1 sosyal tesis, belediye hizmet binası, cami, idari, lojman, ambar, mescit, misafirhane, yıkama yağlama, su deposu, kazan dairesi, tuz deposu, büyük sundurma, küçük sundurma binalarının yapımı ile altyapı ve çevre düzenleme inşaatı işinin ihalesi 14 Mayısta yapılacaktır.
     Hak sahiplerinin kamulaştırma bedellerinin hesaplarına yatırıldığını ifade eden Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     35 hak sahibi hakkında da acil kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Projenin muhtevasında 16 bin 300 metrekare inşaat alanı olan Bingöl Belediyesi Hizmet Binası yapılacak. Ayrıca yaklaşık 6 bin 200 metrekare inşaat alanından müteşekkil yeni terminalimizi TOKİ, Et Balık Kurumunun karşısında bulunan Milli Emlak Genel Müdürlüğünden tahsisini aldığımız 34 dönümlük araziye yapacak. Karayollarının idari birim ve lojmanlarını temel yapı kooperatiflerinin altındaki kara yolları arazisine, diğer birimlerini de Solhan yolu üzerinde bulunan karayolları tesislerinin bulunduğu alana yapacak.
     Belediye Başkanı Atalay, projede emeği geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bingöl Milletvekili Eşref Taş ve TOKİ Başkanı Haluk Karabel ile belediye çalışanları ve projeyi destekleyen vatandaşlara teşekkür etti.
    
     Muhabir: Naim Boşkut-Abdullah Çelik/İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingölde kentsel dönüşüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER