Bingölde nevruz kutlaması

Bingölde nevruz kutlaması


BİNGÖL (A.A) - Bingölde nevruz, çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonunda yapılan kutlamaya, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, kamu kurum amirleri ile öğrenciler katıldı.
     Vali Güvençer, kutlamada yaptığı konuşmada, baharın yeniden başlangıcı ve tabiatın uyanışını simgeleyen nevruzun birlik ve beraberliğin simgesi olarak kutlandığını belirterek, Yalnızca bir mevsim döngüsü olarak yorumlamanın yetersiz kalacağı nevruz aynı zamanda bolluk ve bereketin, barış ve huzurun, kaynaşma ve kucaklaşmanın da habercisi olmuştur dedi.
     Bingöl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Anıl Yılmaz ise dünyada en eski ve köklü bayram olma özelliğini taşıyan nevruzun, her toplum ve topluluğun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip, sembolleştirerek kutladığı bir gün olduğunu söyledi.
     Yılmaz, milletleri meydana getiren temel ögelerden en önemlisinin, kültür denilen maddi ve manevi değerler olduğunu belirterek, Adı ne olursa olsun bayramların kültürümüzde hep birleştirici bir gücü olmuştur. Bayramlarda kin ve nefretler unutulmuş, sevgi, dostluk ve barış baş tacı edilmiştir diye konuştu.
     Diğer konuşmaların ardından, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Spor salonunun önünde yakılan nevruz ateşinin ardından halk oyunları gösterisi ile kutlamalar sona erdi.
    
     Muhabir: Naim Boşkut-Abdullah Çelik / Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Bingölde nevruz kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER