Bingölde su ürünleri semineri

Bingölde su ürünleri semineri -Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ildız: -Su ürünleri kaynaklarının kullanımı ve araştırılması belirli bir plan çerçevesinde gerçekleştirilmelidir


BİNGÖL (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, Su ürünleri kaynaklarının kullanımı ve araştırılması belirli bir plan çerçevesinde gerçekleştirilmelidir dedi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünün işbirliğiyle Valilik Toplantı Salonunda, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Avcılığı ve Tüketimi konulu seminer düzenlendi.
     Ildız, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, su ürünleri kaynaklarının kullanımı ve araştırılmasının belirli bir plan çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.
     Türkiyede su ürünleri avcılığını doğru ve ekonomik olarak yönlendirebilmek için hedef dışı ve henüz ekonomik değer kazanmamış tür avcılığının engellenmesinin büyük önem arz ettiğini ifade eden Ildız, şunları söyledi: Ayrıca avlanmak istenilen türün morfolojik ve davranış özelliklerine uygun av aracı ve avlanma yönteminin geliştirilmesi, daha az masrafla avcılık yapılması ülkemiz balıkçılığı açısından çok önemlidir. İlimiz sınırları içerisinde sadece faal olarak bir adet balık üretim çiftliği olmakla birlikte ilin diğer su kaynaklarının ve ileride oluşacak baraj göllerinin değerlendirilmesiyle ilin balık üretim miktarında önemli artışlar beklenmektedir. Kuşkusuz su ürünleri kaynaklarının kullanımı ve araştırılması belirli bir plan çerçevesinde gerçekleştirilmelidir. Kaynakların ekonomiye kazandırılması ve yatırımların teşviki belirlenecek amaç, strateji ve hedeflerin tespit edilmesiyle mümkün olabilecektir.
     Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün ise bölgenin ve ülkenin yavru alabalık ihtiyacının Bingölde karşılanmasının mümkün olabileceğini belirterek, barajların kültür balıkçılığı açısından çok önemli olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Bingölde su ürünleri semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER