Bingöldeki su kesintisi

Bingöldeki su kesintisi -Belediye Başkanı Serdar Atalay, 1 haftadır süren su kesintisi nedeniyle vatandaşlardan özür diledi -Atalay: Mevsimin çok zor, arazinin çok gevşek ve batak olması nedeniyle, ekiplerimiz zor şartlarda


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, kentteki su kesintisine ilişkin olarak, Mevsimin çok zor, arazinin çok gevşek ve batak olması nedeniyle ekiplerimiz zor şartlarda çalışmaları yürütüyor dedi.
     Başkan Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Kürük İçme Suyu İsale Hattının geçtiği bölgede, 14 Martta meydana gelen heyelan nedeniyle hattın 500 metrelik bölümünün tamamen kullanılamaz hale geldiğini belirterek, yaşanan su sıkıntısından dolayı vatandaşlardan özür diledi.
     Heyelanın meydana geldiği bölgenin fotoğraf ve görüntülerini gazetecilerle paylaşan Başkan Atalay, hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düştüğü bölgede, polietilen boruların kaynak işleminin yüzde 75 oranında tamamlandığını kaydetti.
     Atalay, ekiplerin geç vakitlere kadar çalıştığını ifade ederek, Ekiplerimiz birkaç saatlik uyku arası ve dinlenme arasından sonra tekrar sabah saatlerinde kaynağa başladılar. Bu gece de yine geç saatlere kadar ısıtma sistemiyle kaynağı yapmaya devam edeceğiz. Hem mevsimin çok zor, arazinin çok gevşek ve batak bir arazi olması nedeniyle ekiplerimiz zor şartlarda çalışmaları yürütüyor dedi.
    
     -Hattı bitirip şehre suyu vereceğiz-
    
     Ne yaparsak yapalım, suyun akmaması çok sevimsiz bir olay diyen Atalay, şöyle konuştu:
     Elimizde olmayan bu nedenler tamamen bir tabii afet hali. Tıpkı deprem gibi, sel gibi. Hiçbir şekilde de irademiz dahilinde gelişmeyen bu meselede yine de halkımızı anlayışla karşılıyorum. Sonuçta su hayattır. Suyun olmaması mutlaka insanlarımıza büyük sıkıntılar oluşturuyor. Bizim sebebiyet vermediğimiz bir olay olduğunu da halkımız çok iyi biliyor. Bir tabii afet sonucunda bunu da çok hızlı bir şekilde çözmeye gayret ediyoruz, inşallah ümidim odur ki kısa bir süre sonra da bu hattı bitirip şehre suyu vereceğiz.
     Atalay, havaların düzelmesiyle heyelan tehlikesi altında bulunan hattın 2 kilometrelik bölümünü yeniden yapacaklarını da bildirdi.
     Baraj hafriyatının heyelanı tetiklediği yönündeki söylentilere değinen Atalay, şunları söyledi:
     Burada ilk kez böyle bir toprak hareketi görüldü ve bugüne kadar burayla ilgili en ufak bir tespit de yoktu. Hem zemin uzmanı arkadaşlarımızın hem bizim teknik elemanlarımızın bugüne kadar herhangi bir şüpheli, şikayete dayalı bir konu yoktu. Çünkü bu güzergahlar elemanlarımız tarafından da denetleniyor. Akış güzergahları, bu yer hareketine etki edebilecek faktörlerin tespiti ile ilgili de Bingöl mahkemelerine, belediyemiz tarafından müracaat edildi. Bir tespit davası açtık. İlgili bilirkişi eliyle de bu tespitin yapılması bu heyelana sebep olan faktörler nelerse çevresel faktörler varsa onların tamamen tektonik nedenlerden kaynaklı bir şey ise bunu da tespitini bilimsel olarak ortaya koymak adına ilgili mahkemelere müracaatımız yaptık.
     Bingölün içme suyunu karşılayan Kürük İçme Suyu İsale Hattının geçtiği bölgede 14 Martta meydana gelen heyelan nedeniyle kentin önemli bir bölümüne su verilemiyor.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingöldeki su kesintisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER