Bitliste Bahçe Günü etkinliği

Bitliste Bahçe Günü etkinliği


BİTLİS (A.A) - Ahlat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Seyrantepe Köyünde Bahçe Günü etkinliği düzenlendi.
     Programa Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Ahlat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, kurum amirleri ve köylüler katıldı.
     Dölek, köy muhtarı Ali Rıza Çağlar ve İlhami Kotaza ait kapama kiraz, elma, armut, ayva ve ceviz bahçelerini gezerek bahçe sahipleri ve ziraat mühendislerinden bilgi aldı.
     Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Nimet Kapsal, köyde oluşturulan kapama meyve bahçeleri hakkında slaytlı sunum yaptı.
     Ahlatta buğday, patates ve şeker pancarına alternatif olarak meyveciliği yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirten Kapsal, şöyle dedi:
     Bundan 5 yıl öncesinde ilk defa yarı bodur anaçlar üzerine aşılı kapama kiraz bahçeleri kuruldu. 5 yıllık zamanda bahçenin takibi yapıldı. 3 yıldan sonra da bahçeden ürün alındı. Üreticimiz ilk defa bir meyve bahçesinden gelir elde etti. Elde edilen veriler ilçemizde yarı bodur kiraz yetiştiriciliğinin yapılabileceğini gösterdi. Yarı bodur kiraz yetiştiriciliği çerçevesinde Seyrantepe Köyüne 12 dönüm araziye yarı bodur 880 adet kiraz dikildi. Elde edilen kiraz meyvelerinin, ihracata uygun kalitede olduğu tespit edildi. Ayrıca rakım yüksekliğinden dolayı, temmuz ayı sonunda ürün hasadı yapıldığından, pazar sorunu da yaşanmayacak. Seyrantepe Köyü ve ilçe merkezinde 200 dekar kapama kiraz bahçesine, 8 bin kiraz fidanı dikildi. Kiraz yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için Bahçe Günü düzenledik.
     (OB-BRN-BHT)
<< Önceki Haber Bitliste Bahçe Günü etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER