Bitliste 2013 yılı SODES tanıtımı yapıldı

Bitliste 2013 yılı SODES tanıtımı yapıldı


BİTLİS (A.A) - Bitliste 2013 yılı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında izlenecek program tanıtıldı.
     İl Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, geçen yıl bazı hatalardan dolayı birkaç projeyi elemek zorunda kaldıklarını söyledi.
     Hazırlanan projelerde, geniş kitlelere daha etkili ulaşmayı temel kriter olarak belirlediklerini ifade eden Çelebi, şöyle konuştu:
     Yaklaşık 2 yıldan beri bu işleri takip ediyoruz. Bu süreçte valimiz değişti. Şimdi projelere gönül vermiş bir valimiz var. Valimizin bizden bazı istekleri var. Geçen sene bariz hatalardan dolayı, çok güzel projeleri elemek durumunda kaldık. Verilen projeler, SODES sınırları çerçevesinde mümkün mertebe daha fazla insana, daha aktif bir şekilde ulaşımı sağlamak amacıyla düzenlenmeli. Birinci kriter bu. Geçen yıl hazırlanan projeler gözden geçirildi. Uygun projeleri, en ince ayrıntısına kadar inceledik. Geçen yıl arkadaşlarımız yoğun gayret sarf etti. Bu yılın proje bakımından hayırlı bir yıl olmasını diliyorum.
     SODES Proje Uzmanı Güven Pavik ise, SODESin istihdam, kültür, sanat ve spor alanlarında, sosyal ihtiyacı karşılamayı amaçlayan, sosyal sorunlara kısa süreli karşılık vermeyi hedefleyen, insan odaklı bir program olduğunu söyledi.
     SODESin GAP Eylem Planı adı altında Başbakanlık genelgesiyle 2008 yılında başlatıldığını hatırlatan Pavik, SODES, toplumsal bütünleşmeyi güçlendirmeyi, bölgenin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini artırmayı ve mesleki eğitim imkanlarını genişletmeyi amaçlıyor dedi.
     Programa, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste 2013 yılı SODES tanıtımı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER